Cum sa uzi trandafirii in mod corect si cata apa au nevoie
Cum sa uzi trandafirii in mod corect si cata apa au nevoie

Cum sa uzi trandafirii in mod corect si de cata apa au nevoie


Cum sa uzi trandafirii in mod corect. Afla ce trbuie sa stii daca si tu cresti aceste flori in gradina. Care este cantitatea de apa pe care trebuie sa o administrezi trandafirilor si de ce unii gradinari spun ca este imposibil sa oferi prea multa apa acestor plante.

Cum sa uzi trandafirii in mod corect. Sfaturi pentru incepatori!

Cum sa uzi trandafirii in mod corect
Cum sa uzi trandafirii in mod corect

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca tipul de sol dicteaza si cantitatea de apa pe care o folosesti la udarea trandafirilor. Astfel, un sol nisipos are o drenare buna si nu va retine apa atat de bine. Daca gradina ta are un sol argilos, acesta va retine umezeala mai bine.

Desigur, conditiile meteo sunt extrem de importante, asa ca atunci cand temperaturile sunt ridicate si este seceta, trandafirii o sa aiba nevoie de o cantitate mai mare de apa. In acelasi timp, ar trebui sa stii ca vantul poate usca plantele, chiar si in sezonul rece. Astfel, trandafirii tineri au nevoie de apa mai multa, chiar si in sezonul rece sau atunci cand este vant.

Citeste si: Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Respecta aceste sfaturi!

Cum sa uzi trandafirii in mod corect. In sezonul cald, trandafirii au nevoie de mai multa apa, iar aceasta trebuie sa fie administrata in fiecare zi. Daca nu vorbim despre un sezon canicular, atunci poti uda trandafirii o data la 2-3 zile. Cand temperaturile sunt decente, trandafirii au nevoie de apa o data la 5-7 zile.

Varsta trandafirilor este iarasi un factor decisiv cand vine vorba de cantitatea de apa administrata. Plantele tinere au nevoie de mai multa apa, pentru ca este necesar ca radacinile sa se dezvolte in mod corect. Dupa ce trandafirii s-au prins, adica dupa aproximativ 6 luni, poti sa incepi sa mai reduci cantitatea de apa.

Si dimensiunile tufei de trandafiri sunt importante, deoarece tufele mari au radacini dezvoltate pe o suprafata mai mare. Asta inseamna ca o sa aiba nevoie de o cantitate de apa mai mare, pentru a te asigura ca apa ajunge la toate radacinile.

Care este cantitatea de apa pe care trebuie sa o administrezi trandafirilor

Udatul trandafirilor
Udatul trandafirilor

Cum sa uzi trandafirii in mod corect. Daca nu stii cata apa ar trebui sa administrezi trandafirilor din gradina ta, poti face o mica gaura in pamant. In cazul in care solul este uscat la 2-3 cm adancime, atunci trebuie sa uzi trandafirii imediat. Nu folosi apa cu presiune mare, lasa furtunul sa curga incet, pentru a te asigura ca radacinile sunt hidratate.

Chiar si modalitatea in care administrezi apa unei tufe de trandafiri este importanta. Este mai bine sa oferi o cantitate de apa mai mare trandafirilor o data la cateva zile, decat sa ii uzi cate putin in fiecare zi. Acest lucru este necesar pentru ca planta are nevoie sa isi dezvolte radacinile pentru a cauta apa, astfel vei avea trandafiri sanatosi.

Citeste si: Paduchi la trandafiri. Cum sa scapi de afide si ce tratamente sa folosesti

Si furtunul cu care uzi trandafirii are un rol bine definit si cel mai bine ar fi sa folosesti un cap special care regleaza presiunea apei. Nu uita ca presiunea mare a apei poate sa provoace eroziune solului si sa expuna radacinile la aer. Ca idee, trebuie sa stii ca apa ar trebui sa ajunga pana la o adancime de 50 de cm. Doar asa vei stii cum sa uzi trandafirii.

Perioada zilei in care uzi trandafirii conteaza extrem de mult pentru florile din gradina ta. Cel mai bine este sa uzi trandafirii dis de dimineata, dar daca nu ai timp fa acest lucru dupa masa. Niciodata in timpul zilei, atunci cand este cald.

Trandafirii au nevoie si de un strat de mulci, pentru ca umezeala sa se mentina in sol. Aplica un strat de mulci cu o grosime 5-8 cm in jurul tufei de trandafiri si asigura-te ca il inlocuiesti in fiecare an cu unul nou.

Daca plantele tale incep sa se ofileasca, uda-le imediat. Pe termen lung, trandafirii pot face flori mai putine si este posibil sa se usuce. Desigur, nu trebuie nici sa exagerezi cu apa, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor.