Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Respecta aceste sfaturi!
Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Respecta aceste sfaturi!

Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Respecta aceste sfaturi!


Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Afla ce ar trebui sa faci pentru florile din gradina ta si la ce ar trebui sa fii atent. De asemenea, iti spunem si la ce trebuie sa ai grija si sare sunt cele mai bune sfaturi pentru a ingriji trandafirii.

Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Respecta aceste sfaturi! – Cuprins:

Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina si ce nu ar trebui sa faci

Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina
Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina

Inainte de toate, cel mai important lucru este sa ai plante sanatoase. Astfel, te sfatuim sa cumperi butasii de trandafiri de la producatori cunoscuti, de unde sa stii sigur ca poti cumpara flori de calitate. Este primul pas inainte de a sti cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina.

In cazul in care sanatatea florilor este discutabila inca de la plantare, trandafirii vor fi predispusi la boli. Mai mult decat atat, asigura-te ca o sa cumperi soiuri rezistente, chiar daca florile nu vor fi la fel de mari si frumoase.

Plantarea este iarasi o operatiune esentiala, asa ca te sfatuim sa lasi o distanta considerabila intre tufele de trandafiri. De asemenea, va fi necesar sa le tai, pentru a mentine distanta intre tufe si pentru a evita transmiterea bolilor.

Citeste si: Cum sa plantezi trandafiri dintr-un buchet pe care l-ai primit

Si daca tot am vorbit de boli, in cazul in care tufele de trandafiri au fost afectate de boli sau daunatori, ramurile afectate trebuie taiate si distruse. In cazul in care nu ai citit articolul nostru despre combaterea paduchilor la trandafiri.

Cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Solul in care plantezi trandafirii este foarte important pentru dezvoltarea plantelor. Asadar, te sfatuim sa alegi un pamant de calitate. Nu doar pamantul de calitate te va ajuta sa ai trandafiri sanatosi, ci si fertilizatorii.

Te sfatuim sa folosesti ingrasaminte pentru florile tale, deoarece acestia vor creste rezistenta la boli si vor ajuta la dezvoltarea corecta a radacinilor, esentiala pentru cresterea acestora.

Locul in care plantezi trandafirii va ajuta la dezvoltarea plantelor. Drept urmare, trandafirii trebuie plantati in locuri luminoase, feriti de seceta, dar si de inghet.

Cum sa uzi trandafirii in mod corect

Cum sa uzi trandafirii
Cum sa uzi trandafirii

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii minte este ca trandafirii au nevoie de o cantitate mai mare de apa inainte de aplicarea pesticidelor. Daca vrei sa aplici un tratament impotriva paduchilor, de exemplu, asigura-te ca florile sunt udate foarte bine.

Cand temperaturile depasesc 32 de grade Celsius, fii cu ochii pe trandafirii din gradina ta. Plantele se pot stresa din cauza secetei, asa ca iti recomandam sa uzi trandafirii in fiecare zi pentru a te asigura ca isi iau toti nutrientii de care au nevoie.

Citeste si: Cum sa ingrijesti un trandafir japonez sau chinezesc

Udatul este important daca vrei sa stii cum sa ai trandafiri sanatosi in gradina. Dupa ce uzi plantele, ar trebui sa aplici si un trat de mulci. Astfel, te vei asigura ca solul din jurul trandafirilor se va mentine umed.

Ar mai trebui sa stii ca tufele de trandafiri au nevoie de putina apa si in lunile de iarna, mai ales cand este vorba de un anotimp secetos.

In acelasi timp, pamantul se poate usca si cand este vorba de vanturi puternice. Tocmai de aceea, este absolut necesar sa uzi trandafirii si in sezonul rece.