Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului. De ce este util?
Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului. De ce este util?

Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului. De ce este util?


Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului. Afla de ce este util sa aplici aceasta metoda si de ce ar fi bine sa faci acest lucru de acum incolo. Uda plantele in mod inteligent, pentru a te asigura ca acestea se vor dezvolta in mod corect.

Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului. De ce este util? – Cuprins:

De ce este util sa uzi plantele la baza ghivecelor?

Planta udata
Planta udata

Majoritatea dintre noi uda plantele la suprafata, ceea ce nu este absolut deloc gresit. Este metoda pe care o cunoaste toata lumea, pentru a tine plantele in viata, insa de multe ori le facem rau deoarece le putem uda si frunzele.

Udatul plantelor la baza ghivecelor este o metoda utila de a oferi apa plantelor intr-un mod eficient. O sa scutesti timp si efort, iar plantele vor creste intr-un mediu sanatos. Tocmai de aceea, este util sa stii cum sa uzi plantele la baza ghiveciului.

Metoda este eficienta deoarece radacinile plantelor devin mai puternice, iar acestea intra in contact direct cu umezeala din sol. Atunci cand faci acest lucru in mod corect, plantele de la interior sau de la exterior beneficiaza de o crestere corecta.

Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului

Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului
Cum sa uzi plantele la baza ghiveciului

Metoda este extrem de simpla, insa trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de un lighean pe care sa il umpli pe jumatate cu apa. Dupa aceea, pune ghiveciul in apa si lasa-l sa stea acolo timp de 10 minute.

Dupa ce timpul a trecut, verifica pamantul din ghiveci cu un deget, iar daca acesta a absorbit destula apa, atunci poti scoate planta din lighean. In caz contrar, tine ghiveciul mai mult, pana ce pamantul va absorbi destula apa.

Aceasta metoda este eficienta deoarece radacinile primesc apa in mod uniform. Totodata, apa nu va inlatura sarurile si depozitele de minerale care se acumuleaza la suprafata pamantului. Intelegi acum de ce este util sa stii cum sa uzi plantele la baza ghiveciului?

Citeste si: Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Greseli de evitat!

Iti sugeram sa uzi florile in mod clasic, adica sa pui apa la suprafata, o data pe luna. In acest fel, vei inlatura excesul de minerale. Asadar, ar fi bine sa incerci si tu aceasta metoda de a uda ghivecele si sa vezi diferentele.

Bineinteles, nu este o metoda noua sau descoperita recent. Totusi, este un mod inteligent de a creste plantele si de a te asigura ca vor primi apa in mod uniform, mai ales in perioadele caniculare in care temperaturile urca peste masura. Incearca metoda si vei vedea diferentele care apar in timp!

Nu uita nici de administrarea fertilizatorilor, asa ca iti sugeram sa folosesti ingrasamant cu eliberare treptata, care poate ajuta plantele sa infloreasca pe toata perioada sezonului cald.