Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Greseli de evitat!
Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Greseli de evitat!

Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Greseli de evitat!


Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Iata ce sfaturi trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi o floare la ghiveci si de ce ar trebui sa eviti anumite lucruri, pentru a te asigura ca aceasta se va dezvolta in continuare. Ce greseli trebui evitate.

Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate. Greseli de evitat! – Cuprins:

Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate

Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate
Cum sa ingrijesti plantele abia cumparate

De multe ori, cumparam plante la ghiveci, insa vrem neaparat sa incepem sa le ingrijim imediat ce au ajuns in casa noastra. Ei bine, acest lucru nu este chiar in regula si ar fi bine sa inteleg de ce!

Prima greseala pe care majoritatea dintre noi o fac este sa schimbe ghiveciul plantei pe care abia au cumparat-o. Ei bine, acest lucru ar trebui evitat in primul an de la cumparare, iar ghiveciul este destul de mare pentru nevoile plantei, asa ca nu va fi nevoie.

In cazul in care vorbim de plante care se dezvolta foarte repede, ghiveciul trebuie schimbat doar in situatiile cand radacinile ies prin orificiile de scurgere. Totusi, planta trebuie mutata in alt ghiveci doar atunci cand nu este inflorita.

Trebuie sa mai intelegi faptul ca daca pui planta intr-un ghiveci prea mare, apa nu va mai ajunge in mod corect la radacini. Acest lucru poate duce chiar la uscarea plantei.

Flori la ghiveci
Flori la ghiveci

De cele mai multe ori, plantele crescute in sere speciale sau in pepiniere vor beneficia de un substrat special, care va furniza toate substantele nutritive. Florarii folosesc pamanat special pentru muscate, trandafiri, petunii etc., asa ca plantele vor beneficia de toti nutrientii pentru o perioada mai lunga de tip.

In cazul in care vorbim despre un ghiveci mult prea mic sau daca ai cumparat rasaduri ori plante puse in acele paharute mici, incearca sa muti florile fara sa deranjezii radacinile. De asemenea, ar trebui sa nu rupi acel inevelis al pastilei de turba. Asadar, trebuie sa stii cum sa ingrijesti plantele abia cumparate.

Citeste si: Cum sa tii la distanta daunatorii din gradina cu galbenele

Plantele nu trebuie fertilizate imediat dupa cumparare, deoarece florarii au grija sa faca acest lucru pana ce planta ajunge pe rafturi. De multe ori, se folosesc ingrasaminte cu eliberare lenta, ceea ce inseamna ca plantele nu au nevoie de fertilziare pentru cateva luni.

Se paote intampla ca plantele pe care le-ai cumparat sa aiba boli sau daunatori. Asadar, nu le aseza in acelasi loc cu plantele pe care deja le ai in casa, ar fi bine sa o tii pentru 2-3 saptamani intr-un fel de carantina. In tot acest timp, trebuie sa monitorizezi cu atentie orice schimbare la plantele abia cumparate si sa actionezi in mod corespunzator.