Cum sa uzi florile de apartament iarna. Cat de des trebuie sa o faci
Cum sa uzi florile de apartament iarna. Cat de des trebuie sa o faci

Cum sa uzi florile de apartament iarna. Cat de des trebuie sa o faci


Cum sa uzi florile de apartament iarna. Afla cum sa ai grija de plantele tale in perioada de repaus vegetativ si de ce este extrem de important sa le uzi in mod corect, pentru ca acestea sa infloreasca din nou in sezonul cald.

Cum sa uzi florile de apartament iarna. Cat de des trebuie sa o faci – Cuprins:

Cum sa uzi florile de apartament iarna

Cum sa uzi florile de apartament iarna
Cum sa uzi florile de apartament iarna

Daca inca nu stiai, majoritatea plantelor intra in perioada de repaus vegetativ pe perioada iernii, asa ca ingrijirea acestora este deosebit de importanta, asta daca vrei sa te bucuri de flori si in urmatorul sezon cald.

Bineinteles, cel mai important aspect este udarea plantelor, pentru ca prea multa sau prea putina apa poate dauna si poate pune in pericol sanatatea acestora. Iata ce trebuie sa stii pentru a le ingriji iarna.

Perioada de repaus vegetativ incepe, de regula, la sfarsitul toamnei sau atunci cand vine iarna. Practic, este o perioada de refacere a plantelor dupa sezonul cald, in care au consumat resursele pentru a inflori. In perioada de repaus, plantele consuma mai putina energie si se pregatesc pentru a da nastere noilor muguri de primavara.

Drept urmare, plantele nu au nevoie de multa atentie din partea ta, insa udarea este cea mai importanta. Trebuie sa stii ca acestea nu au nevoie de multa apa, asa ca udarea se poate face la 1-2 saptamani sau chiar mai putin. Daca o sa pui prea multa apa, risti ca radacinile sa putrezeasca sau favorizezi aparitia mucegaiului. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa uzi florile de apartament iarna, in mod corect.

Ingrijirea plantelor
Ingrijirea plantelor

Desigur, udarea plantelor depinde in functie de fiecare specie, asa ca ar fi bine sa stii cate putin despre cele mai populare. In primul rand, vom vorbi despre cactusi, deoarece foarte multe persoane au asa ceva in casa. Ei bine, pe perioada de repaus vegetativ, cactusii se uda o data la 3 saptamani, iar apa trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei si in cantitati foarte mici.

Ficusul, dracena sau alte plante tropicale au nevoie de apa o data la 2 saptamani, dar in acelasi timp trebuie sa fie asezate intr-un loc luminos. Mare atentie! Si aceste plante au nevoie de apa la temperatura camerei.

Citeste si: Ingrijire begonie in ghiveci. Cum sa o protejezi si ce faci daca s-a uscat

Orhideele sunt iarasi extrem de populare, asa ca ar fi bine sa stii ca in perioada in care acestea nu sunt inflorite se vor uda o data la 2 saptamani. De asemenea, orhideele trebuie sa stea la lumina in mod constant, asa ca un pervaz este locul ideal.

Cum sa uzi florile de apartament iarna. Daca ai muscate sau azalee, atunci trebuie sa stii ca aceste plante se vor uda foarte rar, doar atunci cand pamantul este uscat. Daca o sa mentii solul umed, risti ca radacinile plantelor sa putrezeasca sau favorizezi aparitia mucegaiului. La fel trebuie sa procedezi si cu begoniile.

Atunci cand punem prea multa apa la plante ar trebui sa fim atenti si la semne. Drept urmare, o planta care primeste o cantitate mare de apa va avea frunzele ofilite, frunzele tinere se vor ingalbeni, bobocii se ofilesc si cresterea frunzelor se va opri.