Cum sa scapi de mirosul de fum de tigara din casa. 9 trucuri geniale
Cum sa scapi de mirosul de fum de tigara din casa. 9 trucuri geniale

Cum sa scapi de mirosul de fum de tigara din casa. 9 trucuri geniale


Daca obisnuiesti sa fumezi in casa, atunci stii sigur ca mirosul de fum de tigara este extrem de enervant. Trebuie sa intelegi ca daca fumezi in casa, fibrele din covoare, mobile si chiar peretii se impregneaza cu acel miros, care poate persista luni intregi.

Din fericire, sunt mai multe metode asa ca nu ar fi rau sa invati cum sa scapi de mirosul de fum din casa cu aceste 9 trucuri geniale.

Cum sa scapi de mirosul de fum de tigara din casa. 9 trucuri geniale – Cuprins:

Cum sa scapi de mirosul de tigara din masina?

Cum sa scapi de mirosul de tigara din masina?
Cum sa scapi de mirosul de tigara din masina?

In caz ca iti place sa conduci si sa fumezi in acelasi timp, sigur masina ta miroase precum o scrumiera, asa ca daca o sa vrei sa o vinzi e nevoie sa scapi de acest miros.

Primul lucru de care trebuie sa te ocupi este scrumiera, asa ca va fi necesar sa o goloesti si sa o umpli cu bicarbonat de sodiu. Lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, iar pe urma sterge-o folosind o carpa umeda. De asemenea, nu ar fi rau daca ai pune niste saculete cu bicarbonat de sodiu prin masina, pentru a absorbi mirosul de tigara.

Otetul este si el eficient in lupta cu mirosul de tigara, iar pentru a il elimina din masina ta poti pune un vas plin cu otet langa scaun si sa pornesti sistemul de ventilatie timp de o ora. Si un vas de zat de cafea va avea acelasi efect, daca il lasi peste noapte in interiorul masinii. Asigura-te ca usile si geamurile sunt inchise!

Carbunii sunt si ei eficient, iar o punga de carbuni lasata in masina timp de cateva zile va avea un efect surprinzator. Acestia pot absorbi in totalitate mirosurile neplacute.

Cum poti scapa de mirosul fum de tigara din casa ta?

Fum de tigara in casa
Fum de tigara in casa

Daca te-ai lasat recent de fumat sau te-ai mutat intr-un apartament unde a stat cineva care fuma, atunci sigur o sa ai nevoie de ajutor pentru a elimina mirosul de fum de tigara. Stim cum este ca un nefumator sa stea intr-un loc unde locatarii obisnuiau sa fumeze.

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare, daca mirosul de fum de tigara este de nesuportat, ar fi sa faci o renovare ca la carte. Daca peretii sunt revopsiti, atunci vei acoperi si mirosul de fum de tigara.

Un al doilea pas, este sa cureti covoarele si toate suprafetele din casa. Pentru a elimina fumul de tigara dintr-un covor trebuie sa urmezi acesti pasi:

  • Este necesar sa presari bicarbonat de sodiu pe covor sau mochete
  • Asteapta 30 de minute pentru ca acesta sa actioneze
  • Aspira temeinic, pentru a elimina bicarbonatul de sodiu din covor
  • Daca mirosul persista, pulverizeaza covorul cu o solutie formata din ½ apa si ½ otet
  • Foloseste un ventilator pentru a micsora timpul in care covorul se usuca
  • Daca in continuare miroase, repeta aceste procese, pana ce mirosul va fi complet eliminat

Spala podelele extrem de bine folosind apa si un detergent cu PH neutru pentru lemn sau bambus. Daca folosesti linoleu sau vinil, atunci poti folosi apa si otet. Sub nicio forma, nu folosi otet pentru piatra sau chit.

Aeriseste foarte bine si lasa aeru curat si soarele sa indeparteze mirosul de fum de tigara. Pentru a accelera circulatia aerului, foloseste un ventilator la una din ferestre pentru a atrage mai mult aer curat in camera.

Curata si tavanul, pentru ca fumul de tigara se ridica si acesta absoarbe o cantitate mare. O poti face cu o carpa umeda inmuiata intr-o solutie formata din 1/3 apa si 2/3 otet. Daca tavanul tau are o textura aparte si nu il poti sterge, atunci poti pulveriza solutia pe toata suprafata acestuia. Dupa cum vezi, este necesar sa folosesti otet pentru ca acesta poate fi folosit in foarte multe, chiar si atunci cand cureti masina de spalat!

Curata toate draperiile, perdelele sau tot ce folosesti pentru a acoperi geamurile. Pentru a nu suprasolicita masina de spalat, iti recomandam sa apelezi la serviciile unei curatatorii profesionale.

Peretii pot fi si ei curatat cu o carpa pe care ai inmuiat-o in otet. Bineinteles, trebuie sa o storci bine inainte de sterge peretii, nu vrei ca otetul sa se scurga pe pereti. Mirosul de otet va disparea repede, impreuna cu cel de fum de tigara.

Nu uita de dulapuri, sertare sau toate spatiile inchise. Curata-le pe acestea folosit o solutie din ½ apa si ½ otet. Poti pulveriza amestecul in interiorul dulapurilor sau sertarelor pentru a scapa de mirosul de fum de tigara. La final, lasa geamurile deschise pentru a aerisi totul cum trebuie! Daca mirosul persista in dulapuri sau sertare, foloseste castroane cu boabe de cafea sau cocoloase din bucati de ziare, care vor absorbi si vor elimina orice urma de fum de tigara.

In camerele unde mirosul de tigara persista, poti folosi castronase pe care sa le umpli cu otet sau amoniac. De asemenea, poti sa fierbi coji de lamei si portocala, pentru ca aburii te vor ajuta sa elimini mirosul de tigara.