Cum sa cureti o masina de spalat si sa ii prelungesti viata
Cum sa cureti o masina de spalat si sa ii prelungesti viata

Cum sa cureti o masina de spalat folosind ingrediente 100% naturale si cum sa ii prelungesti viata


Depunerile de calcar din masina ta de spalat scurteaza si durata de functionare a acesteia, asa ca cel mai bine este sa o cureti periodic. De asemenea, este foarte important sa stii cum poti sa prelungesti viata unei masini de spalat, pentru a o folosi pentru cat mai mult timp.

Cum sa prelungesti viata unei masini de spalat?

Inainte sa o cureti, e mai important sa stii cum poti sa prelungesti viata unei masini de spalat, pentru a o putea folosi o perioada indelungata. Am contactat specialistii in astfel de probleme si am aflat care sunt cei 4 pasi pentru a prelungi viata unei masini de spalat.

In primul rand, nu trebuie sa suprasoliciti masina de spalat, asa ca nu pune indesa hainele. Stim ca e foarte tentant sa speli toate rufele in acelasi timp si sa scapi mai repede, dar acest lucru face rau masinii de spalat. Acest lucru scurteaza viata acesteia, pentru ca piesele din interior sunt solicitate la maximum din cauza greutatii.

Foloseste detergent de calitate, dar si o cantitate potrivita. De multe ori, alegem sa punem mai mult detergent, in speranta ca rufele vor fi spalate mai eficient. Nimic mai gresit! Nu faci decat sa „ajuti” masina de spalat cu mai multe depuneri si sa scurtezi viata acesteia.

Nu folosi balsam lichid pentru hainele tale. De fiecare data cand folosesti balsam lichid, acesta lasa in urma un reziduu, care afecteaza tot felul de materiale din care sunt confectionate hainele, dar si masina ta de spalat.

Asigura-te ca golesti buzunarele hainelor. In acest fel te asiguri ca nu ai monezi sau alte lucruri, care ar putea cauza defectiuni majore unei masini de spalat.

Furtunul de scurgere trebuie sa fie amplasat la o inaltime corespunzatoare. In acest fel, eviti ca apa sa stea mai mult in cuva, hainele tale se vor curata mult mai bine si vei prelungi si durata de viata a masinii de spalat.

Cum sa cureti o masina de spalat folosind ingrediente naturale?

Primul pas in a curata o masina de spalat este sa ne ocupam de garnitura hubloului. Nu uita ca aceasta acumuleaza apa, par, scame si mucegai. Cea mai eficienta metoda este sa folosesti un recipient de spalat geamuri pe care il umpli cu otet. Stropeste cu otet tot interiorul garniturii, iar apoi curata folosind o carpa curata.

Urmatorul pas este sa ne ocupam de interiorul masinii de spalat, asa ca seteaz-o la un program care o umple cu cat mai multa apa si la temperatura maxima. Pe urma, adauga doua cani de otet in compartimentul pentru detergent. Lasa masina sa faca un ciclu complet, fara sa adaugi haine.

Acum, seteaza masina sa faca un alt ciclu complet, cu apa fierbinte, iar in compartimentul pentru detergent adauga jumatate de cana de bicarbonat de sodiu. Dupa ce ciclul s-a terminat, sterge cuva masinii cu o carpa curata.

Nu uita sa cureti si sertarul pentru detergent si balsam, asa ca o poti face cu un burete si sa il clatesti sub un jet de apa fierbinte.

Furtunurile sunt si ele importante, asa ca nu uita sa le cureti. Le poti demonta si sa le pui intr-un lighean unde ai pus apa si detergent lichid. Lasa-le timp de 1-2 ore, usuca-le si monteaza-le inapoi.

Tabletele impotriva depunerilor de calcar te ajuta sa prelungesti viata masinii de spalat. Foloseste-le o data la cateva spalari.

Usuca interiorul masinii de spalat. Dupa ce ai scos rufele din masina, nu inchide usa! Cel mai bine, las-o deschisa pana cand interiorul ei se va usca, pentru ca in acest fel vei evita aparitia mucegaiului.

In filtrul masinii de spalat vei gasi fibre, fire de par, mizerie sau orice alt obiect pe care l-ai avut in haine. Este bine ca si acesta sa fie curatat, iar pentru a face asta trebuie sa consulti manualul de utilizare al masini tale de spalat.

Zeama de lamaie face si ea minuni. Asa ca pune doua cani din acest suc minune in cuva masinii de spalat si porneste-o sa faca un ciclu de spalare, fara sa pui haine. Asigura-te ca folosesti cel mai lung ciclu si apa foarte calda, pentru a elimina mirosurile, petele si depunerile de detergent. Calcarul poate fi si el indepartat cu zeama de lamaie.

Afla si cum sa prelungesti viata centralei termice sau cum sa folosesti corect un recuperator de caldura.