Cum sa scapi de ciori. Care sunt cele mai bune metode
Cum sa scapi de ciori. Care sunt cele mai bune metode

Cum sa scapi de ciori. Care sunt cele mai bune metode


Cum sa scapi de ciori. Afla care sunt cele mai bune metode pentru a tine aceste pasari la distanta de casa sau gospodaria ta. Iata ce trebuie sa iei in considerare daca si tu ai probleme cu aparitia acestor pasari.

Cum sa scapi de ciori. Care sunt cele mai bune metode – Cuprins:

Cum sa scapi de ciori

Cum sa scapi de ciori
Cum sa scapi de ciori

Dupa cum bine stim, ciorile reprezinta un pericol pentru gospodari, pentru ca acestea se pot hrani cu grauntele pasarilor din curte sau pot manca fructele din livezi. Practic, ciorile vor manca aproape orice si pe langa asta, vor face si mizerie in gospodaria ta. Totusi, partea buna este ca ciorile te vor scapa de probleme precum omizile, larvele sau alti daunatori.

Desigur, daca ciorile fac pagube in curtea ta, ar fi bine sa stii cum sa scapi de aceste pasari. O sperietoare de ciori nu o sa fie chiar cea mai buna idee, asa ca iti sugeram sa aplici una dintre solutiile pe care le vom enumera.

Prima solutie pe care o mentionam este sa cumperi cateva ciori cu aripile deschise, fabricate din plastic. Metoda este destul de simpla, pentru ca va trebui sa agati aceste „decoratiuni” cu capul in jos si sa faci celelalte pasari sa creada ca sunt moarte.

De asemenea, obiectele stralucitoare te vor ajuta sa tii ciorile la distanta. Iti recomandam sa folosesti CD-uri vechi pe care sa le agati in pomii fructiferi sau in locurile pe unde stii ca ciorile se aduna. Acestea vor reflecta lumina soarelui, iar pasarile vor ocoli acele locuri. Asadar, incearca si aceasta solutie atunci cand vrei sa inveti cum sa scapi de ciori.

CD-uri pentru pasari
CD-uri pentru pasari

Cum sa scapi de ciori. Solutiile mai scumpe includ difuzoare speciale care vor emite sunete de atac ale pasarilor de prada, dar si cele de stres ale ciorilor. Avantajul acestor dispozitive este ca sunt oferite cu o memorie amplasata pe panoul frontal si aceasta poate fi inlocuita atunci cand vei dori sa tii la distanta si alte specii de pasari, precum graurii.

Dupa ce pasarile vor mai inceta sa se intoarca in gospodaria ta, ar fi bine sa stii si cum sa le tii la distanta. In primul rand, trebuie sa stii ca gunoiul trebuie acoperit. Asadar, iti sugeram sa pui totul in tomberoane pe care sa le inchizi, iar in acest fel vei limita sursele de hrana ale pasarilor.

Citeste si: Cum sa scapi de porumbei si sa ii alungi de pe balcon sau acoperis

Daca obisnuiesti sa faci compost, ar fi bine sa stii ca resturile provenite din bucatarie trebuie acoperite. O solutie ar fi sa folosesti pentru compost doar resturile provenite din curtea sau din gradina ta. Este important sa stii atunci cand vrei sa inveti cum sa scapi de ciori!

In cazul in care obisnuiesti sa hranesti alte pasari, ar fi bine sa stii ca si ciorile sunt atrase de acest tip de hrana. Asadar, mare atentie si la acest aspect!

Mare atentie si atunci cand ai o gradina plina si ciorile o sa fie atrase de noul „meniu”. Pentru aceasta siuatie iti recomandam sa folosesti plasele speciale care vor tine inaripatele departe de recolta ta.