Cum sa protejezi ciresii de grauri. Cele mai eficiente metode
Cum sa protejezi ciresii de grauri. Cele mai eficiente metode

Cum sa protejezi ciresii de grauri. Cele mai eficiente metode


Cum sa protejezi ciresii de grauri. Nu doar oamenii se dau in vant dupa aceste fructe, ci si pasarile. Acestea le pot manca si inainte sa se coaca, asa ca ar trebui sa stii ce sa faci pentru a tine la departare acesti daunatori si pentru a iti proteja recolta de cirese.

Cum sa protejezi ciresii de grauri. Cele mai eficiente metode – Cuprins:

Cum sa protejezi ciresii de grauri, care sunt cele mai bune metode

Plase pentru grauri
Plase pentru grauri

Bineinteles, cele mai eficiente metode sunt cele preventive, asa ca iti sugeram sa iei masuri din timp pentru a te asigura ca recolta de cirese nu va fi afectata. Doar asa te poti asigura ca daunatorii sunt tinuti la departare.

Cea mai eficienta metoda de a tine acesti grauri (Sturnus vulgaris), dar si alte pasari, folosind o plasa speciala. Totusi, ai mare gija cum o instalezi, pentru ca inaripatele si-ar putea gasi drumul spre fructele ciresului, asa ca asigura-te ca folosesti rame de lemn pentru a tine plasa la departare de cirese.

Sperietoare de grauri este iarasi eficienta, insa retine faptul ca pasarile se obisnuiesc cu aceasta metoda. Drept urmare, asigura-te ca o schimbi periodic sau adaugi lucruri care sa tina graurii la departare, de exemplu cele stralucitoare.

Citeste si: Schema tratamente cires. Cum sa aplici stropirile si in ce perioada

O alta solutie inteligenta este sa le oferi pasarilor o sursa de hrana. Fa-o departe de ciresi si ofera-le pasarilor seminte de floarea soarelui sau de porumb, pentru a le tine departe de fructele ciresilor.

Expertii mai recomanda folosirea unui spray impotriva pasarilor. Nu, acesta nu este toxic pentru inaripate, este sigur pentru oameni si nu afecteaza recolta de cirese sub nicio forma.

O alta solutie destul de simpla este sa legi 7-8 CD-uri mai vechi cu o ata, iar pe urma sa le agati in coroana ciresului. Vantul se va ocupa de restul problemei, deoarece CD-urile vor reflecta lumina si pasarile vor fi alungate.

Asadar, daca ai niste CD-uri vechi, te sfatuim sa nu le arunci, deoarece le poti folosi ca si sperietoare de grauri.

Cum sa faci o sperietoare

Sperietoare de grauri
Sperietoare de grauri

Sperietoare nu este chiar o idee noua si a fost folosita timp de cateva secole. Aceasta poate tine la departare ciorile sau graurii si este o metoda eficienta prin care nu faci rau inaripatelor, ci doar le tii la departare de recolta ta de cirese.

Sa faci o sperietoare de grauri nu este chiar o operatiune de expert, acest lucru este extrem de simplu, insa trebuie sa iei in considerare cateva sfaturi inainte de a incepe.

Asigura-te ca folosesti un cadru rezistent, deoarece sperietoare trebuie sa reziste la vanturi, ploaie, dar si la calduri destul de mari. Si asta timp de cateva luni!

Citeste si: Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Cum sa ii ajuti sa rodeasca mai mult

Iti recomandam sa folosesti un lemn de esenta tare, iar apoi sa iti folosesti imaginatia pentru a face sperietoarea cat mai eficienta. Hainele pe care le folosesti la sperietoare trebuie sa fie cat mai colorate.

Iti mai sugeram sa umpli acele haine cu paie, iar apoi sa capsezi capetele astfel incat acestea sa nu iasa. Daca ai o peruca veche si colorata ar fi bine sa o folosesti, vantul va ajuta sperietoarea sa tina graurii la distanta.

La final, iti mai spunem sa atasezi si niste lucruri vechi care ar putea face zgomot. De exemplu, acele casolete din aluminiu sau poate niste tavi de dimensiuni mai mici, pe care nu le folosesti. Nu uita ca poti agata si niste CD-uri vechi, asa ca spor la treaba!