Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Ce trebuie sa faci
Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Ce trebuie sa faci

Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Ce trebuie sa faci


Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Afla ce trebuie sa faci daca si tu ai comandat florile dorite si ai primit in schimb niste butasi uscati. Cum trebuie sa procedezi si cum ii readuci la viata.

Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati, pe care tocmai i-ai comandat – Cuprins:

Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati

Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Ce trebuie sa faci
Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Ce trebuie sa faci

Dupa cum bine stim, se intampla de multe ori sa comandam cei mai frumosi trandafiri pe care ii putem gasi in cataloagele cu flori, dar in schimb sa primi butasi uscati, pe care este posibil sa nu ii mai putem folosi.

Fie ca vorbim despre radacini uscate, frunze ofilite sau scoarta deteriorata ori rupta, butasii de trandafiri uscati inca mai pot fi salvati. De multe ori, transportul deterioreaza si mai mult trandafirii, asa ca se intampla ca scoarta sa fie taiata ori ramurile sa fie rupte. Iata ce trebuie sa faci si cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati.

Nu trebuie sa te astepti sa primesti trandafirii ca in poze, insa iti putem explica ce trebuie sa faci atunci cand continutul coletului nu este chiar ceva la care te asteptai. Butasii se pot usca si pe durata transportului, asa ca este bine sa stii ce sa faci pentru a ajuta trandafirii sa intre in starea de vegetatie.

Dupa ce ai deschis coletul si ai gasit butasii uscati, ar trebui sa stii ca asta nu inseamna ca sunt si morti. Chiar daca ramurile au culoarea maronie, asta nu inseamna ca mugurii nu mai pot fi salvati.

Trandafirii care au spini roz si lemnul tulpinii verde mai pot fi salvati. Pune butasii te trandafiri intr-o galeata cu apa, in care mai adaugi o lingura de miere. Lasa-i acolo timp de 24-48 de ore, iar intre timp ocupa-te de pregatirea amestecului de sol.

Plantarea trandafirilor
Plantarea trandafirilor

Cum sa salvezi butasii de trandafiri uscati. Amestecul de sol trebuie facut din 1/3 turba maro si 2/3 sol de foioase sau sol special pentru cultivarea trandafirilor. Amesteca aceste ingrediente adaugand putina apa, pentru a omogeniza solul.

Desigur, fasonarea radacinilor, trebuie neaparat facuta. Asta inseamna sa tai radacinile care sunt rupte sau uscate, pentru a te asigura ca in pamant ajung doar cele sanatoase.

Citeste si: Inmultire butasi de trandafir prin metoda burrito. Cum sa ii inmultesti cu ajutorul hartiei de ziar

Dupa aceea, planteaza butasii de trandafiri in amestecul de pamant si inarmeaza-te cu rabdare, pentru ca acestia vor avea nevoie de aproximativ o luna pentru ca radacinile sa creasca din nou.

Dupa ce a trecut o luna de la plantarea in noul mediu, trandafirii pot fi plantati intr-un ghiveci sau in gradina.

Daca aceste solutii nu au dat rod, mai poti folosi si un stimulent de inradacinare. In acest caz, te sfatuim sa respecti instructiunile de pe eticheta produsului. Poti folosi stimulentul si atunci cand pui butasii de trandafiri in apa.

In cazul in care butasii sunt afectati de mucegai, ar fi bine sa stii ca solutia cea mai la indemana pentru tratarea acestora este permanganatul de potasiu. Aceasta solutie va indeparta miceliul de suprafata al mucegaiului, dar in acelasi timp va lasa mugurii nevatamati.