Cum sa previi craparea rosiilor si de ce se intampla acest lucru
Cum sa previi craparea rosiilor si de ce se intampla acest lucru

Cum sa previi craparea rosiilor si de ce se intampla acest lucru


Cum sa previi craparea rosiilor. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni acest lucru, dar mai ales de ce se intampla la fructele cultivate in gradina ta. Cu siguranta te-ai lovit si tu acest lucru, asa ca ar fi bine sa stii ce sa faci.

Cum sa previi craparea rosiilor si de ce se intampla – Cuprins:

De ce crapa rosiile?

De ce crapa rosiile
De ce crapa rosiile

Foarte multi dintre noi cultivam rosii in gradina, pentru ca sunt delicioase in salate, sosuri sau alte preparate pentru toamna. Totusi, aceste fructe pot avea probleme, iar una dintre cele mai grave este craparea rosiilor.

Cateodata, fructele crapa exact cand cultura arata extrem de bine si cand nu te-ai astepta sa se intample acest lucru. Si totusi, de ce crapa rosiile? Iata ce trebuie sa stii si de ce se intampla acest lucru!

Citeste si: Cum sa combati plosnita verde a tomatelor si ce tratament sa aplici

Trebuie sa stii ca fluctuatiile de temperatura nu fac deloc bine rosiilor, asa ca asta poate duce la craparea fructelor. Totodata, lipsa de apa este cea mai importanta si este principalul factor care afecteaza fructele si duce la crapare.

Gandeste-te ca lipsa de apa afecteaza rosiile exact asa cum lipsa umezelii ne afecteaza pielea. Asta se intampla si cu rosiile din gradina ta. Daca nu au apa destula si apoi le uzi destul de bine, fructele se vor crapa exact cum se crapa si un balon cand il umpli de la robinet.

Cum sa previi craparea rosiilor

Cum sa previi craparea rosiilor
Cum sa previi craparea rosiilor

In primul rand, trebuie sa stii ca aceasta problema nu este numai de ordin estetic, deoarece in crapaturile aparute pe fructe se pot aduna bacterii sau spori de mucegai. Drept urmare, craparea rosiilor duce si la putrezirea acestora si reprezinta o cale de acces pentru daunatori.

Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca uzi rosiile in mod constant si o data pe saptamana. Este recomandat sa folosesti un sistem automat cu picurator, deoarece acesta se va ocupa de rosiile din gradina ta chiar si atunci cand nu esti acasa sau pur si simplu nu ai timp sa le uzi.

In acest fel, previi craparea rosiilor si vei avea fructe sanatoase si gustoase. Bineinteles, nu trebuie sa uiti nici de fertilizarea tomatelor, deoarece aceasta operatiune va tine solul sanatos si va ajuta plantele sa produca mai multe fructe. Daca o sa urmezi aceste reguli, cu siguranta o sa ai o recolta pe masura!

Iti mai recomandam sa folosesti si Cropmax, un ingrasamant foliar 100% organic ce te va ajuta la cresterea productiei de rosii, dar si la calitatea acestora. In acelasi timp, acest ingrasamant va creste rezistenta plantelor la seceta sau stres, dar si rezistenta in fata bolilor ori a daunatorilor.