Cum sa plantezi pomi fructiferi. Metode ca acestia sa se prinda!
Cum sa plantezi pomi fructiferi. Metode ca acestia sa se prinda!

Cum sa plantezi pomi fructiferi. Metode ca acestia sa se prinda!


Cum sa plantezi pomi fructiferi. Afla care sunt cele mai bune metode pentru ca pomii fructiferi sa se prinda, pe care si tu ar trebui sa le incerci. Nu trebuie sa fii expert, asa ca oricine o poate face.

Cum sa plantezi pomi fructiferi. Metode ca acestia sa se prinda! – Cuprins:

Plantare pomi fructiferi

Plantare pomi fructiferi
Plantare pomi fructiferi

Cum sa plantezi pomi fructiferi. Inainte de toate, ar trebui sa stii si cum e necesar sa plantezi pomii fructiferi. Daca o sa respecti sfaturile noastre, pomii tai vor creste mai repede si vor trai mai mult decat cei plantati incorect.

Citeste si: Cum sa prepari solutia pentru varuirea pomilor fructiferi

Perioada cand sunt plantati este esentiala, iar cea mai buna perioada pentru a planta pomii fructiferi este la sfarsitul verii sau inceputul toamnei. In acest fel, le dai pomilor sansa sa isi dezvolte radacinile pana ce sezonul rece soseste si gerul de pe perioada iernii ingheata pamantul.

Nu te sfatuim sa plantezi pomii atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate sau atunci cand pamantul inca este rece. Atunci cand pomii se afla in perioada de vegetatie si pamantul este inghetat, radacinile nu se vor dezvolta.

Cum sa plantezi pomi fructiferi
Cum sa plantezi pomi fructiferi

Cum sa plantezi pomi fructiferi. Sapa o groapa de doua ori mai mare decat radacinile pomilor. Este nevoie sa faci acest lucru pentru ca radacinile sa penetreze solul si pentru ca acestea sa se dezvolte in mod corect.

Daca pomul tau are pamant la radacina, inainte de plantare ar trebui sa scuturi foarte bine pentru ca radacinile sa ramana curate.

Citeste si: Cum sa alegi pomii fructiferi. Cei mai rezistenti la frig sau la seceta

Radacinile prea lungi ar trebui scurtate, pentru ca varfurile acestora mor imediat atunci cand sunt expuse la aer si lumina. Nu o sa ii faci rau pomului, asa ca nu te speria.

Pamantul trebuie sa acopere radacinile, asa ca nu planta pomii fructiferi prea adanc. Drept urmare, o sa ai nevoie de o mana de ajutor, care sa mentina pomul drept in timp ce tu acoperi groapa cu pamant.

Mulcire pomi fructiferi
Mulcire pomi fructiferi

Un pom plantat prea adanca va afecta transferul de oxigen si dezvoltarea corecta a radacinilor.

In functie de marimea pomului, te sfatuim sa folosesti si un arac pentru a sustine pozitia acestuia si a permite radacinilor sa se ancoreze in pamant in mod corect. Dupa ce pomul fructifer a crescut, aracul poate fi scos.

Udatul pomilor fructiferi este esential pentru ca acestia sa creasca. Totusi, asigura-te ca uzi pomii incet si ca lasi apa sa ajunga la radacini. Iti mai recomandam sa faci si mulcirea solului de langa pomi, insa pastreaza zona din jurul trunchiului neacoperita.

Cum sa plantezi pomi fructiferi. Secrete ca acestia sa se prinda!

Radacini pomi fructiferi
Radacini pomi fructiferi

In cazul in care nu ai auzit, sunt cateva metode pentru ca pomii sa se prinda atunci cand ii plantezi. Prima dintre ele este sa folosesti o mana de boabe de grau.

Nu rade, pentru ca atunci cand vor germina, boabele de grau vor elimina o substanta numita auxina, care ii va ajuta pentru a se prinde si pentru a le dezvolta radacinile.

Auxina este un hormon vegetal care stimuleaza cresterea plantelor, asa ca data viitoare cand plantezi pomi fructiferi asigura-te ca si tu pui o mana de grau la radacina acestora, inainte sa le acoperi cu pamant.

Udatul pomilor fructiferi
Udatul pomilor fructiferi

Cum sa plantezi pomi fructiferi. O a doua metoda este sa folosesti apa de salcie. Pentru cei ce nu stiu , salcia contine o cantitate mare de acid indolebutyric, un stimulent natural care ajuta la dezvoltarea radacinilor.

Prepararea apei de salci este destul de simpla, o sa ai nevoie de cateva grengute de salcie pe care le tai marunt. Pentru o mana de ramuri de salcie vei avea nevoie de doi litri de apa.

Citeste si: Cum sa plantezi ananas chiar la tine acasa

Urmatorul pas este sa pui apa la fiert, iar dupa ce aceasta a dat in clocot se toarna intr-un vas in care ai pus ramurile de salcie.

Acopera vasul si lasa-l sa stea asa timp de cateva zile, pana ce apa va capata o culoare verzuie. Acesta este semnul ca s-a facut transferul de substante nutritive din ramurile de salcie.

Poti arunca ramurile sau le mai poti stoarce pentru a te asigura ca ai eliminat toate substantele din acestea. Solutia se poate folosi imediat sau o poti pune la frigider si o poti pastra pentru cateva saptamani.

Inainte sa plantezi un pom fructifer, pune radacina in aceasta solutie. Lasa pomul timp de cateva ore pentru ca substantele din acel extract sa fie absorbite de radacina. Dupa ce ai plantat pomul fructifer, uda-l timp de cateva zile folosind apa de salcie. Afla si cand se varuiesc pomii fructiferi!