Cum sa obtii o orhidee din seminte
Cum sa obtii o orhidee din seminte

Cum sa obtii o orhidee din seminte si care este procesul


Cum sa obtii orhidee din seminte. Te-ai gandit vreodata sa plantezi seminte de orhidee? Ei bine, acest lucru este destul de greu, insa daca ai rabdarea necesara, o sa obtii si rezultate pe masura.

Cum sa obtii o orhidee din seminte – Cuprins:

Orhidee din seminte. Cum sa obtii o astfel de floare la tine acasa

Orhidee din seminte
Orhidee din seminte

Dupa cum spuneam, sa obtii o orhidee din seminte nu este un proces chiar simplu, insa inarmeaza-te cu rabdare si o sa obtii rezultatele dorite. Nu trebuie sa fii un expert in gradinarit, insa trebuie sa urmezi sfaturile pe care ti le vom da.

Chiar daca semintele o sa germineze, va trebui sa mai ai putina rabdare 1-2 luni pentru ca primele frunzulite sa se dezvolte. Pot trece cativa ani pana ce acestea vor inflori, asa ca acum intelegi si pretul mare al orhideelor.

In primul rand, ar trebui sa stii si cateva lucruri despre aceste flori. Haide sa vorbim despre seminte de orhidee. Stiai ca o pastila de aspirina poate cantari mai mult decat 600.000 de seminte de orhidee?

Citeste si: Ingrasamant natural pentru orhidee. Cum sa il prepari si ce sa folosesti

Spre deosebire de majoritatea semintelor de plante, semintele de orhidee nu au capacitatea de stocare nutritionala. In mediul natural, semintele aterizeaza pe solul care contine ciuperzi micorizale, care intra in radacini si transforma substantele nutritive intr-o forma utilizabila.

Cum sa obtii orhidee din seminte. O capsula cu seminte de orhidee poate contine cateva milioane, deoarece acestea sunt microscopice. Tocmai de aceea, procesul de obtinere a rasadurilor de orhidee nu este chiar simplu.

Pentru germinarea semintelor de orhidee trebuie sa folosesti agar, un produs din alge rosii care sunt extrase din largul coastei Japoniei. Daca o sa cumperi din comert, o sa gasesti acest produs sub forma de pulbere uscata, pentru ca este utilizata in bucatarie ca agent de gelifiere.

Seminte de orhidee
Seminte de orhidee

Cum sa obtii orhidee din seminte. Practic, agarul este un ingredient natural care inlocuieste gelatina de origine animala. Fara acest produs minune, semintele de orhidee nu pot fi crescute acasa. Vorbim de o germinatie asimbiotica, ce are la baza agarul.

Totusi, exista o cale mai simpla si anume un mediu de plantare pentru orhidee. Poti cumpara acest mediu gata preparat si nu mai trebuie sa iti bati capul cu crearea acestuia. Poti gasi un mediu de plantare pe amazon.com.

Dupa ce vei cumpara acest mediu, va fi mult mai simplu sa plantezi semintele de orhidee. Mare atentie, capsula cu seminte de orhidee trebuie sterilizata, asa ca va trebui sa urmezi un proces mai complicat.

Citeste si: Cum sa ingrijesti orhideele. Solutii naturale pentru tratarea acestor flori

Vestea buna este ca poti obtine si tu orhidee din seminte, insa va trebui sa te inarmezi cu multa rabdare si sa astepti in jur de 60 de zile pana ce vor aparea si primele rasaduri.

Rasadurile de orhidee pot fi puse in mutate intr-un sol special pentru aceste flori abia dupa ce si-au dezvoltat radacinile, care trebuie sa aiba o lungime de cel putin 6 milimetri.

Dupa aceea, asigura-te ca le oferi plantelor un loc cu mult soare, deoarece rasadurile de orhidee au nevoie de cel putin 12 ore de lumina.