Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor
Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor

Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor


Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor. Ce trebuie sa stii inainte sa faci acest lucru si cum ar trebui sa iti pregatesti plantele pentru a te asigura ca rezista la asaltul inaripatelor. Iata ce trebuie sa iei in considerare.

Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor – Cuprins:

Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor. Sfaturi utile!

Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor
Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor

Daca si tu iei in considerare cresterea gainilor in gradina, atunci trebuie sa stii cum sa pregatesti totul. Nu numai ca gainile se vor bucura cand vor avea mai mult spatiu, dar in acelasi timp va fi mai putin praf, vei atrage insectele benefice, iar pasarile tale vor creste in mod corect.

Cea mai mare temere a celor care vor sa creasca gainile in gradina este ca pasarile vor manca aproape orice planta. Totusi, inaripatele nu se vor atinge de plantele aromatice precum menta sau rozmarin, dar nici nu vor manca cartofii sau orice planta care are tepi.

In acelasi timp, ar trebui sa stii si care sunt plantele toxice pentru gainile din gradina. Astfel, ar trebui sa eviti cresterea urmatoarelor plante: iedera, cucuta, hortensie, clematite, narcise, soc, iasomie, leandru, rododendron sau wisteria.

Vestea buna este ca daca pasarile tale gasesc aceste plante si le vor incerca, mai mult ca sigur o sa isi indrepte atentia catre alte locuri din gradina. Mai trebuie sa stii ca va fi necesar sa eviti folosirea pesticidelor si fertilizatorilor care ar putea sa le faca rau pasarilor.

Gaini in curte
Gaini in curte

Cum sa iti pregatesti gradina pentru cresterea gainilor. Cu totii stim ca gainilor le place sa scormoneasca pamantul. De asemenea, pasarile tale vor fi mai mult decat bucuroase dupa ce vei sapa in gradina, asa ca daca vrei sa protejezi acele suprafete poti folosi o plasa de protectie sau poti sa pui un strat de mulci pe acel loc.

Daca planuiesti sa ai si niste legume pe acolo, atunci acest spatiu trebuie ingradit. Ar fi bine sa imprejmuiesti locul cu plante care au tepi, asa te asiguri ca legumele tale se vor dezvolta in mod corect. In caz contrar, foloseste un gard mai inalt, pentru ca pasarile vor fi curioase si se vor urca pe gardurile mai mici.

Citeste si: Cum sa hranesti gainile 100% natural. Ce sa incluzi in dieta acestora?

In cazul in care vrei sa faci o alee, ar fi bine sa iei in considerare utilizarea pietrisului. Acesta va ajuta pasarile la digestie si vor tine sub control si cresterea buruienilor. Aleile de piatra sau ciment sunt, de asemenea, o idee foarte buna deoarece le poti curata rapid.

Pe timp de vara, pasarile au nevoie si de umbra. Solutia o reprezinta pomii fructiferi sau copacii, dar si vita de vie. Astfel, pasarile vor beneficia de umbra, de adapost in cazul pradatorilor, dar si de mici gustari daca alegi pomii fructiferi.

Atunci cand vine toamna, poti lasa gainile in spatiile ingradite pentru a face curat. Pasarile vor manca posibilii daunatori gasiti prin pamant, dar se vor ocupa si de fertilizarea naturala a suprafetei. Totusi, daca ai cultivat rosii, vinete sau cartofi, ar fi bine sa scoti plantele din pamant pentru ca au frunze toxice pentru pasari.