Cum sa hranesti gainile 100% natural. Ce sa incluzi in dieta acestora?
Cum sa hranesti gainile 100% natural. Ce sa incluzi in dieta acestora?

Cum sa hranesti gainile 100% natural. Ce sa incluzi in dieta acestora?


Cum sa hranesti gainile 100% natural. Afla ce poti sa folosesti in dieta acestora si cum te asiguri ca se vor dezvolta in mod corect. Cum poti ajuta gainile sa creasca in mod corect, folosind doar hrana naturala.

Cum sa hranesti gainile 100% natural. Ce poti sa folosesti in dieta acestora? – Cuprins:

Cum sa hranesti gainile 100% natural

Cum sa hranesti gainile 100% natural
Cum sa hranesti gainile 100% natural

Dupa cum bine stii, gainile de tara sunt cele mai cautate, tocmai pentru dieta de care au parte si de faptul ca au spatiu destul sa se miste. Totusi, asta nu inseamna ca nu poti creste si tu aceste gaini si sa le oferi o dieta naturala, pentru a te asigura ca stii ce mananci.

Bineinteles, daca ai destul spatiu la dispozitie nu va fi o problema pe perioada sezonului cald, insa atunci cand vine iarna trebuie sa hranesti gainile in continuare, mai ales daca folosesti hrana naturala.

In primul rand, daca ai o gradina cu legume, ar trebui sa stii ca acestea se dau in vant dupa frunzele verzi. Asadar, poti hrani gainile cu salata, frunze de ridichi, varza, frunze de sfecla, coji de pepene sau spanac.

De asemenea, gainile pot fi hranite pe perioada iernii cu dovleci, asadar ia in considerare cultivarea in gradina ta. Poti pastra dovlecii pe perioada iernii si ii poti include in dieta gainilor, mai ales in sezonul rece. Dovlecii asigura nutrienti valorosi in dieta gainilor, mai ales in conditiile in care pe timpul iernii „oferta” este scazuta.

Gaini hranite natural
Gaini hranite natural

Bineinteles, gainile se hranesc cu cereale. Asadar, asigura-te ca in dieta acestora incluzi semintele de floarea soarelui sau pe cele de porumb. Pe perioada iernii, mai poti hrani gainile cu mazare sau ovaz, pentru a te asigura ca vor avea parte de toti nutrientii necesari pentru a creste corect, dar si pentru a mentine productia de oua.

Mai poti face un lucru foarte interesant, pentru a hrani gainile pe perioada iernii. Gainile se vor da in vant dupa verdeata, asa ca poti le poti pune la incoltit semintele de floarea soarelui, ovaz, porumb sau mazare.

Citeste si: Combaterea paduchilor la gaini. Cum sa aplici tratamentele

Ai nevoie de un recipient care permite scurgerea apei, iar apoi sa uzi constant semintele de care am amintit mai sus. Uda-le zilnic, pana ce inaltimea rasadurilor vor avea o inaltime de 10 cm, iar apoi hraneste gainile. Este cea mai simpla metoda de a oferi gainilor o dieta echilibrata, chiar si pe timp de iarna.

Acum ca stii cum sa hranesti gainile 100% natural, iti sugeram sa iti faci provizii si pentru iarna pentru a te asigura ca le oferi inaripatelor o dieta echilibrata.