Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Greseli de evitat
Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Greseli de evitat

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Greseli de evitat


Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Afla ce greseli ar trebui evitate si cum poti sa platesti mai putin la intretinere ori sa iti vina o factura mai mica la gaze. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, iarna
Cum sa incalzesti casa in mod eficient, iarna

Atunci cand vine iarna, cu totii vrem sa avem o casa calduroasa, insa vrem sa tinem si costurile sub control. Nu de alta, dar cum preturile la gaze au crescut, ar fi bine sa avem grija sa incalzim eficient. Iata cum sa procedezi!

In primul rand, daca obisnuiesti sa pleci pentru mai mult timp de acasa sau in timpul zilei nu stai deloc, nu cheltui bani aiurea pe incalzire. Foloseste un termostat programabil care te poate ajuta sa tina casa incalzita doar in perioadele in care stai pe acasa.

Mai mult, poti folosi un termostat conectat la internet si poti porni incalzirea cu 1-2 ore inainte sa ajungi acasa. Este foarte eficient, mai ales atunci cand vrei sa inveti cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna.

Si daca tot am vorbit de termostat, ar fi bine sa nu il butonezi tot timpul sau sa il dai la maximum cand ajungi acasa pentru ca ti se pare ca e frig. Daca o sa il dai la maximum, casa nu se va incalzi imediat si vei consuma mult mai multe gaze decat de obicei si rezultatele nu vor aparea imediat. Afla si cum sa alegi un termostat pentru o centrala termica.

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. O alta greseala o faci atunci cand setezi o temperatura prea mica. O sa faci economie daca nu stai prea mult pe acasa, insa atunci cand setezi temperatura mare, centrala ta o sa consume mai mult gaz pentru a furniza temperatura pe care o doresti.

Termostat
Termostat

Ferestrele trebuie tinute inchise! Daca obisnuiesti sa aerisesti casa dimineata, asigura-te ca inchizi geamurile inainte sa pleci. In caz contrar, atunci cand te intorci acasa o sa fie foarte frig. De asemenea, trebuie sa verifici cu atentie si tocurile geamurilor, pentru a nu exista crapaturi pe unde ar putea intra aerul rece. Trebuie sa faci asta, daca vrei sa stii cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna.

In cazul in care exista astfel de crapaturi, ar fi bine sa le acoperi cu un silicon special sau cu spuma poliuretanica. Daca locuiesti la casa, ar fi bine sa verifici si uzile sau geamurile de la mansarda.

Citeste si: Cum sa folosesti centrala termica pentru a reduce consumul de gaze

Daca exista guri de aerisire, atunci acestea trebuie astupate pe perioada iernii. Acelasi lucru poti face si cu hota de la aragaz, daca nu o folosesti foarte des. Atunci cand o folosesti, asigura-te ca nu mai este acoperita, deoarece motorul se va strica pentru ca nu va putea trage aer.

Cum sa incalzesti casa in mod eficient, pe timp de iarna. Centrala trebuie sa fie si ea in stare perfecta, asa ca nu uita de reviziile periodice pentru ca aceasta sa functioneze in mod corect. Daca folosesti o soba, ar fi bine sa cureti si cosul, pentru ca incalzirea sa se faca in mod eficient. Aici ti-am pregatit un mic ghid despre cum sa cureti cosul de fum.

Semineul este o idee foarte buna si o sursa de incalzire. Totusi, este indicat ca acesta sa fie echipat cu o usa speciala. De ce? Pentru ca in caz contrar, toata caldura din casa va fi evacuata pe cosul de fum. Un cos cu un tiraj bun, va scoate si caldura din casa ta.