Cum sa folosesti zatul de cafea la flori
Cum sa folosesti zatul de cafea la flori

Cum sa folosesti zatul de cafea la flori. Cu ce le ajuta?


Zatul de cafea la flori. Afla cum sa folosesti zatul la florile din ghiveci sau din gradina, dar si ce face acesta pentru plantele tale. Poti ajuta sau nu plantele cu ajutorul acestui ingredient? Ce trebuie sa stii!

Cum ajuta zatul plantele?

Zat
Zat

Cum sa folosesti zatul de cafea la flori. Inainte de toate, trebuie sa stii ca zatul contine azot, fosfor, potasiu, dar si minerale, carbohidrati ori vitamine, care ajuta plantele sa creasca si sa se dezvolte in mod corect.

In acelasi timp, daca il folosesti pentru plantele din gradina, trebuie sa stii ca acestea va ajuta ramele din pamant sa imbunatateasca solul si le va atrage. Nu folosi foarte mult, deoarece ramele o sa fie afectate si nu o sa mai stea acolo.

Citeste si: Cum sa prepari un ingrasamant foliar cu calciu pentru plante

Totusi, tine minte ca zatul contine multa cofeina, dar este si acid. Asadar, nu este recomandata folosirea acestuia pentru rasaduri sau plante tinere, deoarece cofeina le va opri din crestere.

Zatul poate fi folosit si pentru a tine melcii sau limacsii la distanta, dar aici vorbim despre plantele din gradina. Asadar, daca ai si o gradina, foloseste excesul de zat pentru a tine la departare daunatorii din gradina ta!

Cum sa folosesti zatul de cafea la flori si cum il administrezi

Zatul de cafea la flori
Zatul de cafea la flori

Daca si tu obisnuiesti sa bei cafea, atunci trebuie sa stii ca poti sa folosesti zatul. Dar, mai avem si un mic secret pentru tine, sa folosesti si coji de oua! Acestea contin carbonat de calciu, fosfor si azot, adica elemente utile care pot fi folosite ca si ingrasamant natural!

Metoda este destul de simpla, deoarece cojile se usuca foarte bine, iar apoi se piseaza pana ce devin o pulbere. Poti face acest lucru intr-un mojar, pentru a te asigura ca vei obtine o pulbere si ca o vei administra corect la plante.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa pentru muscate si la ce ajuta

Cum sa folosesti zatul de cafea la flori. Florile care beneficiaza de pe urma zatului de cafea sunt hortensiile, trandafirii, azaleele, rododendronii, dar si muscatele. Asadar, zatul trebuie amestecat cu pulberea obtinuta din cojile de oua, iar apoi acest ingrasamant se presara deasupra pamantului sau se incorporeaza in pamant.

Daca o sa folosesti acest ingrasamant pentru plantele din ghivece, iti sugeram sa il pui o data la 1-2 luni. Nu uita ca acesta va creste aciditatea solului, asa ca nu este recomandat sa fie administrat foarte des.

In acelasi timp, zatul va tine la departare pisicile, mai ales daca acestea au obiceiul de a se tolani printre flori. Cand vor simti mirosul, pisicile vor pleca si isi vor cauta de lucru in alta parte.