Cum sa prepari un ingrasamant foliar cu calciu pentru plante
Cum sa prepari un ingrasamant foliar cu calciu pentru plante

Cum sa prepari un ingrasamant foliar cu calciu pentru plante


Ingrasamant foliar cu calciu pentru plante. Cum sa prepari un astfel de fertilizator folosind ingrediente din bucataria ta si mai ales cum sa il folosesti pentru plantele din gradina ta. Rezultatele te vor face sa il prepari in mod constant.

De ce sa folosesti un fertilizator cu calciu pentru plante?

Ingrasamant foliar cu calciu
Ingrasamant foliar cu calciu

Ingrasamant foliar cu calciu pentru plante. Ei bine, calciul este un element necesar pentru plante, deoarece acesta va preveni necroza frunzelor, problemele legate de bolile fungice, tulpinile slab dezvoltate sau pentru a preveni oprirea din crestere.

Calciul din ingrasamantul foliar pe care urmeaza sa il prepari va ajuta la inmultirea celulelor, iar plante precum cartofii sau tomatele vor folosi din plin aceste beneficii.

Nu spunem ca nu poti cumpara un ingrasamant din comert care ar putea fi mai ieftin si usor de folosit, insa o sa vezi ca este atat de simplu de preparat, incat nu o sa mai vrei sa folosesti altceva.

Cum sa prepari un ingrasamant foliar cu calciu si cum sa il folosesti

Coji de oua
Coji de oua

Pentru prepararea acestui ingrasamant foliar cu calciu o sa ai nevoie de 20 de coji de oua. Pune cojile de oua in 3 litri de apa, iar apoi pune oala pe foc pana ce apa da in clocot. Dupa aceea, opreste focul si lasa cojile in apa timp de 24 de ore.

A doua zi, strecoara solutia obtinuta si pune-o intr-un recipient, iar apoi asigura-te ca acesta va sta intr-un loc racoros unde nu ajunge lumina soarelui.

O alta metoda de a prepara ingrasamantul foliar este sa pui cojile de oua intr-un recipient, alaturi de 3 litri de apa. Cojile trebuie sa stea in apa timp de o luna, pentru a le da timp sa se dizolve si pentru a elibera toti nutrientii.

Citeste si: Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa

Fie ca alegi prima sau a doua metoda, nu folosi acest ingrasamant foliar cu calciu ca atare. O sa fie nevoie sa amesteci 250 ml de solutie cu un litru de apa si sa pui totul intr-un recipient cu pulverizator.

Solutia pe care tocmai ai preparat-o contine nu doar calciu, ci si azot, magneziu, fosfor si colagen. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru cresterea plantelor, asa ca nu ai cum sa dai gres atunci cand o folosesti!

Ingrasamantul natural cu calciu pe care tocmai l-ai preparat poate fi folosit pentru plante care au nevoie de cantitati mai mari de magneziu precum rosiile, ardeii sau trandafirii.

Aplica ingrasamantul o data la 2 saptamani insa ai grija sa nu o faci in timpul zilei, atunci cand arde soarele. Iti recomandam sa o aplici dupa masa, pentru ca soarele nu mai are atat de multa putere.

Pentru ca vorbim despre un ingrasamant foliar, trebuie doar sa stropesti plantele cu aceasta solutie, pentru ca acestea o vor absobi cu ajutorul frunzelor.

Daca o sa aplici sprayul foliar cand plantele beneficiaza de razele soarelui poti sa arzi frunzele plantelor, asa ca nu respecta sfaturile noastre.