Cum sa folosesti sare amara ca si ingrasamant organic in gradina
Cum sa folosesti sare amara ca si ingrasamant organic in gradina

Cum sa folosesti sare amara ca si ingrasamant organic in gradina


Sare amara ca si ingrasamant organic. Iata cum sa folosesti acest fertilizator in gradina ta si la ce ajuta. Cum te poate ajuta sarea amara sau sarea Epsom si de ce iti recomandam sa folosesti si tu acest ingrasamant pentru plantele din gradina ta.

Cum sa folosesti sare amara ca si ingrasamant organic in gradina – Cuprins:

Ce este sarea amara si de unde provine?

Sare amara
Sare amara

Pentru cei ce inca nu stiu sarea amara este cunoscuta si ca sarea Epsom, pentru ca provine din localitatea Epsom, Surrey, Marea Britanie. Inca ceva, o sa mai gasesti acest ingredient sub numele de sulfat de magneziu hidratat, pentru ca se obtine prin evaporarea apei minerale. Totusi, poti folosi sare amara ca si ingrasamant organic.

Bineinteles, sarea amara nu este chiar o sare… mai degraba un combus mineral pur de magneziu si sulfat. Dupa cum bine stim, magneziu ajuta plantele sa asimileze mai bine nutrienti precum azot sau fosfor.

Citeste si: Cum sa fertilizezi rasadurile si cand trebuie sa o faci

Mai mult, sarea amara va ajuta plantele sa produca clorofila, care este esentiala pentru procesul de fotosinteza. Totodata, magneziul ajuta plantele sa produca mai multe flori si fructe.

In cazul in care solul are o carenta de magneziu, sarea amara va ajuta pamantul sa ofere nutrienti plantelor. Si pentru ca prezinta un pericol minor chiar daca este folosit des, sarea amara este recomandata pentru majoritatea plantelor.

Cum sa folosesti sare amara ca ingrasamant organic pentru plante

Sare amara ingrasamant organic
Sare amara ingrasamant organic

Dupa cum spuneam si mai sus, sarea amara va ajuta plantele sa absoarba mai repede nutrientii precum azotul, sulful, dar si fosforul. Magneziul va ajuta radacinile plantelor sa absoarba acesti nutrienti esentiali pentru crestere.

In cazul in care vrei sa faci transplantarea unei flori sau unei alte plante, foloseste sarea amara pentru a reduce acel soc. Pune o lingura de sare amara in fiecare groapa pentru plantare sau in fiecare ghiveci si ai sa vezi ca plantele isi vor reveni foarte repede.

Sarea amara poate fi folosita si pentru germinarea semintelor, deoarece magneziul ajuta la hranirea acestor si intra in peretii celulari. Atunci cand pui semintele, iti recomandam sa pui o lingura de sare amara in fiecare groapa.

Sare amara ca si ingrasamant organic. Carenta de magneziu la plante se manifesta prin ingalbenirea frunzelor. Acum stii ce ai de facut, nu? Adaugi sarea amara sau sulfatul de magneziu in la baza plantei si deficienta de magneziu a plantelor va disparea.

Citeste si: Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste

Rasucirea frunzelor se poate intampla tot din cauza deficientei de magneziu. Drept urmare, pune o lingura de sare amara la baza plantei sau amesteca 2 linguri de sare amara in 4 litri de apa si pulverizeaza amestecul pe frunze.

Folosita pentru tomate, sarea amara va ajuta la cresterea productiei, dar si la obtinerea de fructe mai dulci. In acelasi timp, sarea amara va face plantele mai sanatoase, ceea ce inseamna ca vor rezista mai bine la boli sau daunatori.

Si trandafirii vor beneficia de pe urma tratamentului cu sare amara, deoarece vor avea mai multe flori, dar si mai multe frunze, pentru ca sulfatul de magneziu va ajuta si la cresterea productiei de clorofila.

Si inca o veste buna: sarea amara are un pH neutru, iar asta inseamna ca nu va afecta absolut deloc calitatea solului. Nu uita ca deficitul de magneziu poate duce la caderea frunzelor, asa ca foloseste cu incredere acest ingredient natural pentru plantele tale!