Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste
Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste

Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste


Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii. Afla cum sa prepari acest macerat din urzici si la ce ajuta exact aceste plante. Majoritatea le stim pentru faptul ca ne provoaca acea usturime dureroasa si basicare a pielii, insa aceste plante sunt extrem de folositoare. Iata la ce se foloseste maceratul de urzici.

Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii si la ce foloseste – Cuprins:

La ce se foloseste maceratul de urzici pentru tomate

Rosii coapte
Rosii coapte

Ei bine, avantajele acestui preparat 100% natural sunt extrem de multe, deoarece cand aplici macerat de urzica pentru rosii plantele vor avea mai multe beneficii. In primul rand, maceratul va actiona ca un insecticid bio si va tine la distanta afidele.

Pentru a prepara acest insecticid, o sa ai nevoie de 50 ml de macerat pe care il amesteci in 950 ml de apa. Atunci cand il pulverizezi pe plante, nu uita nici de suprafetele inferioare ale frunzelor, deoarece este locul unde afidele depun oua, asa ca trebuie si acestea elminate.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase

In acelasi timp, maceratul de urzica (Urtica dioica) poate fi folosit pentru a tine plantele sanatoase si pentru a tine bolile fungice la departare.

Aici aducem in discutie fainarea, iar maceratul imbunatateste sistemul imun al plantelor, atunci cand este pulverizat pe frunze. Amesteca 50 l de macerat in 950 ml de apa, iar apoi pulverizeaza-l pe plante.

Maceratul de urzici poate fi folosit si ca ingrasamant pentru rosii, deoarece contine azot si potasiu. Il poti pune la rosii in fiecare primavara, iar solutia te va ajuta sa cresti plante sanatoase, care vor rezista mai bine la boli. Pune 100 ml de macerat in 900 ml de apa, iar apoi uda plantele.

Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii

Macerat de urzica pentru rosii
Macerat de urzica pentru rosii

Metoda de preparare a acestui macerat de urzica pentru rosii nu este deloc grea, insa te sfatuim sa porti manusi atunci cand culegi urzicile si atunci cand rupi frunzele.

Nu iti recomandam sa folosesti mainile goale, pentru ca vei „beneficia” si de acele usturimi dureroase pe care majoritatea dintre noi le cunosc.

O sa ai nevoie de 1 kilogram de urzici si 10 litri de apa. Curata frunzele de urzica, pune-le intr-o galeata, peste care torni 10 litri de apa. Vorbim despre urzici proaspete, asa ca nu folosi urzicile uscate.

Citeste si: Cum sa pregatesti rasadurile pentru plantare in gradina

Cum sa faci macerat de urzica pentru rosii. Pentru a obtine o solutie de calitate, ar fi bine sa folosesti apa de ploaie sau o apa de fantana, care nu este atat de dura.

Urmatorul pas este sa ai rabdare! Pentru a prepara maceratul o sa ai nevoie de 7 zile, iar in fiecare zi va trebui sa amesteci solutia. Te sfatuim sa pui si o greutate, pentru ca in procesul de fermentare urzicile vor sta la suprafata.

Maceratul o sa fie gata cand nu o sa mai apara bule de aer in timp ce il amesteci! Asadar, rabdarea este cheia in prepararea acestei retete. Nu uita ca solutia nu poate fi folosita ca atare, deoarece este foarte puternica si va arde plantele.