Cum sa fertilizezi rasadurile si cand trebuie sa o faci
Cum sa fertilizezi rasadurile si cand trebuie sa o faci

Cum sa fertilizezi rasadurile si cand trebuie sa o faci


Cum sa fertilizezi rasadurile. Afla cand ar trebui sa aplici ingrasamant pentru rasadurile tale, dar mai ales in ce perioada ar trebui aplicat. Iata ce trebuie sa stii si cum ar trebui sa fertilizezi plantele din gradina ta.

Cum sa fertilizezi rasadurile si cand trebuie sa o faci – Cuprins:

Cum sa fertilizezi rasadurile

Cum sa fertilizezi rasadurile
Cum sa fertilizezi rasadurile

Fertilizarea este foarte importanta pentru gradina ta, deoarece de multe ori plantele nu poti sa isi ia toti nutrientii necesari din pamant. Tocmai de aceea, este nevoie de un ingrasamant, insa nu trebuie sa exagerezi cu cantitatile.

Exista mai multe tipuri de fertilizatori si exista plante care sufera din cauza acestor substante. Totusi, ce se intampla cu rasadurile? Ar trebui sau nu sa le fertilizezi? Raspunsul este simplu: da!

Semintele au destui nutrienti pentru a germina, insa daca rasadurile au probleme, atunci acest lucru este datorat din cauza lipsei de nutrienti. Daca aplici o cantitate mare de ingrasamant, s-ar putea sa cauzezi probleme, asa ca nu exagera cu cantitatea deoarece fertilizatorul va arde plantele.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase

Cum sa fertilizezi rasadurile. Azotul si fosforul sunt nutrientii extrem de importanti pentru ca rasadurile sa creasca. Aceste elemente se gasesc in majoritatea ingrasamintelor facute pentru a ajuta plantele sa creasca.

Mare atentie! Nu fertiliza semintele inainte sa germineze, pentru ca nu este nevoie. Dupa ce rasadurile au rasarit, foloseste un ingrasamant pe care il diluezi in apa. Repeta operatiunea o data pe saptamana si creste gradual concentratia de ingrasamant a solutiei pe care o aplici.

Asigura-te ca aplici si destula apa, insa nu exagera cu cantitatea de ingrasamant. Ar mai trebui sa stii ca rasadurile au nevoie si de lumina, asa ca asigura-le si un loc propice dezvoltarii.

Cand trebuie sa plantezi rasadurile in gradina

Cand sa plantezi rasadurile
Cand sa plantezi rasadurile

Cum sa fertilizezi rasadurile. Ca regula generala, ar trebui sa astepti pana ce rasadurile au 3-4 frunze dezvoltate, pana ce le vei putea planta in gradina.

Primele doua frunze sunt, de fapt, cotiledoane. Acestea vor arata diferit fata de frunzele care se vor dezvolta mai tarziu, dar scopul este de a produce destula „mancare” pentru o perioada scurta de timp si pentru a hrani rasadurile.

Frunzele adevarate vor creste la scurt timp dupa cotiledoane si vor incepe sa genereze energie prin procesul de fotosinteza, care va ajuta planta sa se hraneasca pentru tot restul vietii.

Citeste si: Distanta plantare vinete. Cum sa plantezi rasadurile ca un expert

Abia atunci cand rasadurile se vor fi dezvoltat in mod corect si vor avea acele frunze reale pot fi plantate si in gradina. Nu conteaza cat de inalte sunt rasadurile, ci numarul de frunze care s-au dezvolat.

Nu te grabi sa le plantezi in gradina, pentru ca sansele ca acestea sa se prinda sunt destul de mici. Vrei sa ai rasaduri sanatoase care vor oferi si o productie bogata de fructe sau legume. Nu e cazul sa te grabesti!