Cum sa folosesti apa de orez pentru plantele tale
Cum sa folosesti apa de orez pentru plantele tale

Cum sa folosesti apa de orez pentru florile tale


Cum sa folosesti apa de orez pentru plantele tale. La ce este buna si de ce poate fi extrem de utila in ingrijirea florilor de apartament si nu numai. Iata ce trebuie sa stii si de ce nu e o idee buna sa o arunci.

Cum sa folosesti apa de orez pentru florile tale – Cuprins:

Cum sa folosesti apa de orez pentru plantele tale

Apa de orez
Apa de orez

In cazul in care nu stiai, apa in care ai fiert orezul este un foarte bun fertilizator pentru plantele din ghivece si nu numai, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice pentru florile tale.

Practic, apa de orez contine toate cele trei macroelemente necesare cresterii si dezvoltarii plantelor: azot, fosfor si potasiu. Pe langa asta, apa mai contine calciu, fier, zinc, niacina, tiamina, riboflavina, amidon, dar si proteine sau acizi grasi.

Totodata, vorbim si despre un ingrasamant organic ce se obtine extrem de usor, dar in acelasi timp si de o economie de bani pentru ca nu va mai fi nevoie sa cumperi produse scumpe din magazinele de specialitate.

De asemenea, folosirea acestui fertilizator natural ne fereste si de arderea plantelor, fenomen ce se intampla atunci cand folosim ingrasaminte chimice. Plantele vor creste mult mai sanatos, asa ca nu vedem de ce sa nu folosesti un astfel de fertilizator.

Asadar, data viitoare cand fierbi orezul, nu arunca apa in care a fiert pentru ca este extrem de folositoare. Chiar daca nu mai este deloc clara si multi sunt sceptici in a folosi aceasta apa, trebuie sa stii ca acest lucru se datoreaza prafului de orez rezultat in urma frecarii boabelor.

Fierberea orezului
Fierberea orezului

Poti obtine apa de orez prin doua metode, poti fierbe orezul sau pur si simplu il pui in apa si il lasi sa stea acolo timp de 30-40 de minute. Totusi, trebuie sa stii ca apa de orez obtinuta prin fierbere contine mult mai multi nutrienti decat cea in care doar ai lasat boabele sa stea.

Cum sa folosesti apa in care ai fiert orezul pentru flori? Ei bine, sunt doua modalitati. Prima modalitate este cea clasica, in care pui apa in pamant, insa asigura-te ca o amesteci inainte pentru ca plantele sa beneficieze de toti nutrientii.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa pentru muscate si la ce ajuta

O a doua metoda in care apa de orez poate fi folosita este sa o pui intr-un recipient cu pulverizator, pentru a fi folosita ca si ingrasamant foliar, adica absorbit prin frunze. Daca alegi aceasta metoda, trebuie sa stii ca acel lichid obtinut in urma fierberii orezului va trebui diluat, pentru a putea fi pulverizat si pentru a nu infunda pulverizatorul.

Ingrasamantul foliar se va administra dimineata sau seara, pentru a permite plantelor sa absoarba nutrientii. Evita folosirea in timpul zilei, atunci cand este foarte cald, deoarece apa se va evapora foarte repede.

Ar fi bine sa mai stii ca acest ingrasamant se va folosi doar la temperatura camerei, asadar sub nicio forma sa nu o pui in ghivece chiar dupa ce ai luat-o de pe foc. Bineinteles, ai grija si la cantitati, nu folosi prea multa!