Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna. Ce solutii sa folosesti
Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna. Ce solutii sa folosesti

Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna. Ce solutii sa folosesti


Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna, care este cea mai buna perioada si ce solutii ar trebui sa folosesti pentru a iti ingriji livada. Iata ce trebuie sa stii si cand se fac aceste tratamente.

Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna. Ce solutii sa folosesti – Cuprins:

Ce daunatori combati in sezonul rece

Cancerul bacterian al pomilor fructiferi
Cancerul bacterian al pomilor fructiferi

Trebuie sa stii ca pomii fructiferi au nevoie de tratamente chiar si pe perioada toamnei, cu toate ca acestia nu mai au fructe si se pregatesc pentru perioada de repaus vegetativ.

Tratamentul pomilor fructiferi toamna include combaterea bacteriilor, ciupercilor care pot provoca boli grave, dar si a insectelor care ierneaza in scoarta. Chiar daca nu observi acesti daunatori, trebuie sa stii ca ei exista si tratamentele trebuie efectuate pentru a tine pomii sanatosi.

Paduchele din San Jose si acarienii trebuie eliminati inainte sa vina iarna, pentru a te asigura ca pomii fructiferi nu vor avea probleme atunci cand vine primavara. Fie ca vorbim despre mar, cais, piersic, cires, visin sau gutui, pomii fructiferi pot fi afectati de daunatorii mentionati.

Cum sa faci tratamentul pomilor fructiferi toamna

Tratamentul pomilor fructiferi toamna
Tratamentul pomilor fructiferi toamna

Inainte de a te apuca de tratamentul pomilor fructiferi toamna, trebuie sa stii si perioada in care poti face tratamentele la pomii fructiferi. Ei bine, acestea se aplica in perioada de repaus vegetativ, adica atunci cand pomii fructiferi nu mai au nicio frunza.

Totodata, este foarte important sa stii ca si factorii meteorologici trebuie luati in considerare, asa ca tratamentele nu se aplica atunci cand temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius, cand este vant sau atunci cand exista sanse de ploaie sau ninsoare.

Pentru primul tratament pe care trebuie sa il faci la pomii fructiferi iti recomandam sa folosesti zeama bordeleza. Am vorbit deja cum sa o prepari sau cum sa o aplici, insa asta nu inseamna ca nu o sa iti mai repetam.

Citeste si: Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Cum sa prepari solutia

Daca inca nu stiai, zeama bordeleza contine 80% sulfat de cupru neutralizat si 20% cupru metalic. Expertii recomanda sa amesteci 100 grame de Zeama Bordeleza WDG cu 10 litri de apa. Tratamentul cu zeama bordeleza se va aplica in lunile octombrie-noiembrie, dupa ce toate frunzele din pom au cazut. Doar atunci poti face tratamentul pomilor fructiferi toamna.

Ca o alternativa la zeama bordeleza mai poti folosi Champ 77 WG, Alcupral 50 PU sau Funguran OH 50 WP.

La cel de-al doilea tratament care se aplica la pomii fructiferi se foloseste ulei horticol, iar in acest caz iti recomandam Mospilan Oil. Totusi, la aplicarea acestui tratament ar fi bine sa folosesti si un adjuvant, precum uleiul vegetal Toil.

Stropirea cu ulei horticol se face la o saptamana dupa ce ai aplicat tratamentul cu zeama bordeleza. La prepararea solutiei se folosesc 3 grame de ulei horticol (Mospilan 20 SG) si 50 mililitri de ulei vegetal, impreuna cu 10 litri de apa.

In cazul in care vrei un tratament ecologic, iti recomadam sa folosesti Ovipron Top, un insecticid pe baza de ulei de parafina. Amesteca 250 ml cu 10 litri de apa.