Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Cum sa prepari solutia
Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Cum sa prepari solutia

Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Cum sa prepari solutia


Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Afla cum sa prepari solutia si cum o poti aplica pentru pomii din livada ta. Este o solutie 100% naturala si fara chimicale. Iata care sunt ingredientele minune pe care sa le folosesti.

Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Cum sa prepari solutia – Cuprins:

Beneficiile laptelui in gradina ta

Lapte
Lapte

Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Ai o cantitate mare de lapte de la vaci si nu il poti consuma pe tot, dar in acelasi timp nici nu il poti vinde? Atunci este foarte simplu: foloseste-l in gradina ta!

Acest lichid minune nu este bun doar pentru consum, pentru ca este folositor si pentru plantele din gradina. Laptele poate fi folosit ca si fertilizator in gradina, dar si ca fungicid.

Laptele contine calciu si vitamina B, care sunt foarte folositoare pentru plante. Totodata, calciul din lapte ajuta plantele sa creasca si previne putrezirea mugurilor, care este cauzata de carenta de calciu.

Laptele poate fi folosit si ca pesticid, deoarece elimina afidele. Mai mult decat atat, laptele poate fi folosit si pentru a combate fainarea.

Citeste si: Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Dupa cum vezi, exista foarte multe avantaje, insa asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu folosirea acestuia. O cantitate prea mare poate opri cresterea plantelor sau le poate ofili. Grasimea din lapte va mirosi destul de urat, asa ca ia in considerare si acest lucru. Asadar, poti face si tratamente bio pentru pomi fructiferi

In cazul in care ai stropit plantele cu lapte, iti sugeram sa nu mai adaugi alte substante chimice sau ingrasaminte, deoarece acestea vor omora bacteriile din lapte care ajuta la cresterea plantelor.

Iti mai spunem inca o data ca este posibil sa te deranjeze mirosul de lapte stricat, dupa ce vei stropi plantele din gradina ta. Insa, trebuie sa stii ca acesta va disparea destul de repede asa ca nu reprezinta o mare problema.

Acum ca stii si beneficiile laptelui in gradina, o sa iti aratam si ce tratamente bio poti prepara pentru a stropi acei pomi fructiferi mai sensibili in fata bolilor. Nu uita, solutia este 100% ecologica!

Cum sa prepari tratamente bio pentru pomi fructiferi

Tratamente bio pentru pomi fructiferi
Tratamente bio pentru pomi fructiferi

Tratamente bio pentru pomi fructiferi. Stim ca suna ciudat, insa poti prepara aceste solutii chiar acasa la tine si nu trebuie sa folosesti cine stie ce ingrediente. O sa ai nevoie de lapte, apa si un albus de ou crud.

Dupa cum vezi, pentru acest tratament ai nevoie de cele mai simple ingrediente ecologice, ceea ce inseamna ca vei obtine fructe curate, fara chimicale. Se poate si folosind alternativa 100% naturala.

Citeste si: Soiuri de prun. Cum sa alegi pomii in functie de judetul in care ii plantezi

Metoda de preparare a acestui tratament bio pentru pomi este destul de simpla, trebuie doar sa amesteci 3 litri de apa cu un litru de lapte de vaca crud, impreuna cu un albus de ou. Albusul se foloseste pentru ca solutia sa adere mai bine pe ramurile pomului fructifer.

Un alt avantaj al acestei solutii este ca se poate folosi mai des, deoarece nu face rau pomilor. In acelasi timp, laptele se poate inlocui cu zer. Asadar, daca vrei sa pastrezi laptele pentru consum, poti folosi si zer de lapte de vaca.

Totusi, este bine sa stii ca tratamentul nu se aplica atunci cand temperaturile depasesc 25 de grade Celsius sau cand urmeaza sa ploua. Verifica prognoza meteo si abia apoi aplica tratamentul pentru pomi.