Cum sa faci rasaduri de craite. Pasii corecti
Cum sa faci rasaduri de craite. Pasii corecti

Cum sa faci rasaduri de craite. Pasii corecti


Cum sa faci rasaduri de craite. Afla cum sa faci asta in mod corect, pentru a te asigura ca obtii rezultatele dorite. Cand se planteaza seminele de craite, ce trebuie sa stii!

Cum sa faci rasaduri de craite. Pasii corecti – Cuprins:

Cum sa faci rasaduri de craite

Rasaduri de craite
Rasaduri de craite

Pentru cei ce nu stiu, craitele sunt plante erbacee anuale sau perene, care cresc destul de rapid si pot atinge o inaltime de aproximativ un metru, in functie de specie.

Totusi, cele mai des intalnite specii la noi in tara sunt Tagetes patula, iar acestea pot atinge o inaltime de aproximativ 0.5 metri. Craitele infloresc de la inceputul verii si pana toamna tarziu, mai exact pana in luna octombrie, in functie de temperaturi.

Pentru a semana semintele de craite ai nevoie de un sol bogat, reavan, al carui pH sa fie cuprins intre 6 si 6.5. Daca nu stii cum sa determini pH-ul solului, gasesti aici un mic ghid pentru a face acest lucru.

Citeste si: Determinare pH sol. Cum sa afli valoarea folosind otet si bicarbonat de sodiu

Cand se planteaza seminele de craite? Ei bine, daca vorbim despre spatii protejate cu temperaturi ridicate (sera, solar, casa etc.) acestea se pot planta incepand cu luna februarie. Daca vrei sa le plantezi direct in solul din gradina, atunci este indicat sa faci asta incepand cu luna aprilie, dupa ce a trecut pericolul de inghet.

Daca plantezi semintele intr-un spatiu protejat, germinarea acestora poate dura aproximativ 2 saptamani. O sa ai nevoie si de un ghiveci mai mic sau de tavite alveolare pentru rasaduri.

Metoda este destul de simpla. Substratul se pune in ghiveci sau in acele tavite alveolare, se va batatori un pic, iar apoi se va umezi folosind un apa pusa intr-un recipient cu pulverizator.

Seminte de craite
Seminte de craite

Urmatorul pas este sa pui semintele aleatoriu, iar apoi sa le acoperi cu un strat de 0.5 mm de pamant. Le poti pune direct in pamant, la o adancime de aproximativ un centimetru.

Dupa aceea, ghiveciul sau tavita se va acoperi cu folie alimentara si se va pune intr-un loc cald. Temperatura optima de germinare a semintelor de craite este de aproximativ 20-21 grade Celsius.

Folia alimentara se indeparteaza dupa ce semintele au germinat si dupa ce au iesit primele plantute din pamant.

Dupa cum spuneam, germinarea poate dura aproximativ 2 saptamani, insa rasadurile pot fi transplantate abia dupa 5 saptamani de la semanare, atunci cand plantutele au 2-3 frunze adevarate.

Daca vrei sa le plantezi in gradina, trebuie sa stii ca plantele trebuie sa aiba o inaltime de 10-12 cm si transplantarea se poate face in luna mai, dupa ce a trecut pericolul de inghet si dupa ce temperaturiel depasesc 10 grade Celsius pe perioada noptii.