Cum sa faci ingrasamant natural pentru rosii
Cum sa faci ingrasamant natural pentru rosii

Cum sa faci ingrasamant natural pentru rosii


Ingrasamant natural pentru rosii. Afla cum poti sa faci aceste solutii 100% naturale si care sunt cele mai bune retete pentru a le obtine. Ingredientele pe care le folosesti o sa te surprinda, pentru ca nu trebuie sa fii un expert in gradinarit.

Cum sa faci ingrasamant natural pentru rosii. Cele mai bune retete

Ingrasamant natural pentru rosii
Ingrasamant natural pentru rosii

Sa gasesti cele mai bune ingrasaminte naturale pentru rosii poate fi o operatiune dificila, in sa te vom ajuta sa faci acest lucru, asa ca le vei rezolva destul de repede.

Aceste plante au nevoie de ingrasamant pentru a se dezvolta armonios si pentru a iti oferi cea mai buna recolta.

Ce-ai spune daca ai folosi zat de cafea pentru rosii? Aceste plante au nevoie de azot, asa ca zatul de cafea le va ajuta sa il obtina. Pur si simplu trebuie sa presari zat de cafea in jurul plantei, iar apoi sa uzi rosiile.

De asemenea, poti face o solutie in care ai pus 800 de grame de zat si 50 de litri de apa.

Lasa zatul sa stea in apa timp de 2-3 zile, iar apoi uda rosiile in mod normal. Acestea vor fi udate si hranite in acelasi timp.

Citeste si: Tratament mana la rosii. Cum sa combati aceasta boala la tomate

Ingrasamant natural pentru rosii. Cojile de oua hranesc rosiile si tin daunatorii precum limacsii sau melcii la distanta. Piseaza cojile de oua si pune-le in jurul plantelor pentru a oferi calciu radacinilor.

Daca inca nu stiai, cojile de oua contin 93% carbonat de calciu, iar astfel vei hrani plantele si vei obtine cele mai bune rosii.

Despre maceratul de urzica am mai vorbit, insa il mai aducem in discutie pentru ca este excelent pentru a fi utilizat ca si ingrasamant pentru rosii.

Pentru a prepara aceasta solutie o sa ai nevoie de un kilogram de frunze de urzici, care nu sunt inflorite.

Dupa aceea, pune 9 litri de apa peste acestea si lasa-le sa stea la macerat timp de 7 zile. Galeata in care ai pus apa nu trebuie sa stea in soare, asa ca iti recomandam sa o pui intr-un loc cu umbra.

La final solutia obtinuta se va folosi pentru a uda rosiile. Amesteca un litru de solutie cu 10 litri de apa, iar apoi uda plantele.

Rosii bio
Rosii bio

Ingrasamant natural pentru rosii. Stim ca rosiile au nevoie de azot, fosfor si potasiu pentru a se dezvolta. Ce-ai spune daca ai folosi cojile de banane pentru a hrani rosiile cu potasiu?

Ei bine, poti face acest lucru foarte usor tocand cojile de banane, pe care le poti pune fie cand plantezi rosiile, fie la fiecare musuroire.

Poti face si o solutie in care ai pus 6 coji de banane in 3 litri de apa. Lasa cojile timp de 2-3 zile intr-un recipient pe care l-ai acoperit cu o carpa.

Dupa aceea, pune solutia intr-un recipient cu pulverizator si ofera-le plantelor un ingrasamant natural. Totodata, poti pune aceasta solutie si in pamant.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta

Si iarba proaspat taiata este bogata in azot, asa ca poti face un ingrasamant natural folosind acest ingredient. Poti folosi chiar si buruieni pentru ca acestea absorb substantele nutritive din pamant la fel de mult ca si iarba.

Umple un butoi de 20 de litri cu resturile de iarba tocata, peste care adaugi apa pana ce il vei umple. Lasa iarba sa stea timp de 2-3 zile, pana ce obtii solutia dorita.

Reteta este simpla, pentru ca vei amesteca 250 ml de solutie cu 25 de litri de apa, iar dupa aceea vei uda plantele din gradina ta.

Cum sa administrezi ingrasamantul la rosiile din gradina ta

Administrare ingrasamant natural pentru rosii
Administrare ingrasamant natural pentru rosii

Ingrasamant natural pentru rosii. Dupa ce ai preparat una dintre solutiile de mai sus, este necesar sa stii si cum, dar mai ales cand sa o aplici la plantele din gradina ta.

Nu de alta, dar rosiile din gradina vor avea nevoie de ingrasamant administrat in mod regulat.

Primul tratament pentru rosii se va face la 3 saptamani de la plantare, atunci cand vei administra un litru de solutie pentru fiecare planta.

Dupa aceea, vei mai hrani plantele la 10 zile de la administrarea tratamentului anterior, atunci cand vei folosi tot un litru de solutie pentru fiecare planta.

La 10 zile de la ultimul tratament, rosiile vor avea nevoie de 5 litri de solutie, deoarece se va forma cel de-al treilea chiorchine floral asa ca planta are nevoie de mai mult nutrienti.

Ultima hranire se face la 2 saptamani de la cel de-al treilea tratament, folosind cate 10 litri de solutie pentru fiecare metru patrat din cultura de rosii din gradina ta.