Casa si Gradinarit

Cum sa faci ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti

Ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti. Cum sa faci acest fertilizator organic si ce ingrediente poti sa folosesti. Afla si cum sa aplici acest ingrasamant, dar si de ce drojdia este foarte folositoare.

Cum sa faci ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti si cum il aplici

Am tot vorbit de rasadurile de rosii, insa ce se intampla cu cele de castraveti, deoarece si acestea au nevoie de un ingrasamant natural. Tocmai de aceea, am selectat cateva retete cu ingrediente 100% naturale, pentru cei ce vor sa aiba plante sanatoase, dar sa nu foloseasca substante chimice.

Macerat de urzici ingrasamant natural pentru rasaduri castraveti

Despre maceratul de urzica am mai vorbit, insa stiai ca il poti imbunatati cu ajutorul papadiei? Ei bine, poti prepara un ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti cu ajutorul urzicilor si papadiei.

Pentru a il prepara iti trebuie un kilogram de urzici si unul de papadie, iar apoi o sa fie nevoie sa le toci. Pune totul intr-o galeata 10 litri si pe urma toarna apa, pana ce aceasta se umple.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Mai departe, este nevoie sa lasi totul la fermentat timp de o saptamana, dar asigura-te ca o sa amesteci in fiecare zi.

Dupa ce a trecut perioada de fermentare, ingrasamantul este gata, asa ca va trebui sa il strecori. Totusi, nu il folosi ca atare, deoarece este destul de puternic pentru rasaduri. Va fi nevoie sa diluezi un litru de solutie in 10 litri de apa, iar apoi sa uzi plantele.

Cenusa ingrasamant natural pentru rasaduri de castraveti

Cenusa este foarte folositoare ca ingrasamant, insa mare atentie pentru ca vorbim doar de cea rezultata din arderea lemnului natural. Asadar, lemnul cu urme de lac, vopsea sau alte substante chimice, iti recomandam sa nu o folosesti.

Pentru a prepara acest ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti (Cucumis sativus) o sa ai nevoie de o lingura de cenusa, peste care pui 2 litri de apa fierbinte. Totul se lasa la infuzat timp de 24 de ore, insa dupa aceea trebuie strecurata.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata

Ar mai trebui sa stii ca acest ingrasamant poate fi folosit o data la 14 zile, deoarece este bogat in potasiu si va ajuta la dezvoltarea corecta a rasadurilor de castraveti.

Drojdia revine iarasi in atentia noastra, deoarece aceasta este extrem de bogata in substante nutritive, precum potasiu, calciu si alte elemente. Daca vei folosi un ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti o sa vezi ca acestea se dezvolta mult mai repede, sunt mai rezistente si ajuta la dezvoltarea sistemului radicular, adica al radacinilor.

Prepararea acestui fertilizator este destul de simpla. O sa ai nevoie de 10 grame de drojdie uscata sau 30 de grame de drojdie proaspata, pe care o dizolvi in 10 litri de apa calduta. Pentru a activa drojdia, va fi nevoie sa mai adaugi si 5 lingurite de zahar.

Dupa aceea, lasa drojdia sa se dizolve si zaharul sa actioneze, iar peste 4-5 ore ingrasamantul va fi gata. Nu folosi solutia imediat, amesteca un litru de solutie cu 10 litri de apa.

Trebuie sa stii ca acest ingrasamant ar trebui alternat cu cel maceratul despre care am vorbit mai sus. Tocmai de aceea, iti recomandam sa alternezi acesti fertilizatori naturali, pentru ca rasadurile sa se dezvolte in mod corect.

Decoct de cartofi pentru rasaduri de castraveti

Decoct de cartofi

Ingrasamant natural pentru rasadurile de castraveti. La final, iti mai aratam un leac din batrani, care va ajuta la dezvoltarea corecta a rasadurilor de castraveti. O sa te surprindem, asa ca o sa iti spunem ca vei avea nevoie de… cartofi!

Ai citit bine, cartofii vor sta la baza acestui ingrasamant. Pentru a il prepara, e nevoie sa cureti cartofii si sa ii fierbi timp de 20 de minute, dupa ce dau in clocot. Apa in care au stat cartofii se lasa sa se raceasca, iar apoi se va adauga o picatura de iod.

Ingrasamantul natural pentru rasadurile de castraveti este gata! Solutia poate fi folosita ca atare, asa ca iti recomandam sa uzi rasadurile cu acest lichid. Rasadurile vor deveni sanatoase si mai viguroase!

Share
Published by
Cristian Popescu