Stropiri capsuni. Cum sa aplici un program de tratamente
Stropiri capsuni. Cum sa aplici un program de tratamente

Stropiri capsuni. Cum sa aplici un program de tratamente


Stropiri capsuni. Afla cum sa aplici un program de tratamente pentru a tine bolile si daunatorii departe de fructele din gradina ta. Astfel, te vei asigura ca recolta ta nu va fi afectata si te vei putea bucura de capsune in sezonul cald.

Stropiri capsuni. Cum sa aplici un program de tratamente – Cuprins:

Stropiri capsuni. Cum si cand sa aplici un program de tratamente

Flori de capsuni
Flori de capsuni

Stropiri capsuni. Primul tratament pe care trebuie sa il aplici capsunilor este in momentul aparitiei primelor frunze. In aceasta fenofaza se aplica un o stropire cu Cidely Top pentru fainare, patarea alba, alternarioza si antracnoza. Timpul de pauza este de 3 zile.

In aceeasi perioada se va aplica si un tratament cu Vertimec pentru acarieni, tripsul californian si musca miniera. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

In momentul inaltarii inflorescentelor, capsunii au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru putregaiul cenusiu si patarea alba. Totodata, este nevoie de un tratament cu Benevia pentru omizi si gargarita florilor, iar timpul de asteptare va fi de o zi.

Citeste si: Cultivarea capsunilor. Cum sa o faci si care este cea mai buna perioada

Stropiri capsuni. Capsunii au nevoie si de o stropire cu Movento pentru a tine la departare afidele, acarienii, dar si musculita alba de sera.

Urmatorul tratament pe care trebuie sa il aplici capsunilor este in fenofaza buton alb. Este nevoie de un tratament cu Ortiva Top pentru fainare, patare alba si antracnoza, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Impotriva afidelor se aplica o stropire cu Mavrik, iar timpul de pauza va fi de 14 zile. De asemenea, este nevoie si de un tratament impotriva acarienilor folosind Floramite, iar timpul de pauza este de o zi.

In momentul scuturarii petalelor, se va face un tratament cu Signum pentru putregaiul cenusiu, iar timpul de pauza este de 3 zile. Pentru fainare, se aplica un tratament cu Topas, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Tot in aceeasi perioada, va fi necesar un tratament cu Voliam Targo pentru musca miniera, paianjenul comun, acarianul ciclamei, omida fructelor, buha legumelor si omizi. Timpul de pauza este de 3 zile.

Stropiri capsuni
Stropiri capsuni

Stropiri capsuni La intrarea fructelor in parga, se va aplica o stropire cu Switch, pentru putregai cenusiu. Timpul de pauza va fi de 2 zile.

Dupa recoltarea fructelor, capsunii mai au nevoie de un tratament cu AMN Promot pentru patarea alba si putregaiul cenusiu.

Citeste si: Cum sa cultivi legume pe balcon. Care sunt cele mai bune soiuri?

Mai este necesar sa stii ca poti monitoriza aparitia afidelor, a musculitei albe de sera si a tripsilor folosind capcanele adezive. De asemenea, trebuie sa testezi compatibilitatea produselor daca vrei sa le amesteci.

Nu uita nici de timpul de pauza, care este extrem de important si se refera la numarul de zile care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana la recoltarea fructelor. Este foarte important in vederea consumului!