Cum sa faci fertilizarea rasadurilor. Schema de tratament
Cum sa faci fertilizarea rasadurilor. Schema de tratament

Cum sa faci fertilizarea rasadurilor. Schema de tratament


Cum sa faci fertilizarea rasadurilor. Afla care este schema de tratament si ce produse este recomandat sa folosesti pentru a ajuta la cresterea plantelor.

Cum sa faci fertilizarea rasadurilor. Schema de tratament – Cuprins:

Cum sa faci fertilizarea rasadurilor

Fertilizarea rasadurilor
Fertilizarea rasadurilor

Daca si tu esti in cautarea unei scheme de tratament pentru fertilizarea rasadurilor, atunci ai ajuns unde trebuie. O sa iti aratam ce produse sa folosesti, cum sa le aplici, dar si in ce perioada trebuie sa le utilizezi.

Nu uita ca fertilizarea este foarte importanta, mai ales daca vrei sa obtii rasaduri de calitate, rezistente la boli sau daunatori.

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca tratamentele se aplica in 3 stadii. Primul tratament se va aplica dupa rasarire, cel de-al doilea se aplica dupa repicat, iar ultimul se va aplica inainte de plantare.

Asadar, dupa ce rasadurile au rasarit, se aplica un tratament cu Sprintene. Va trebui sa folosesti 10 ml de solutie, pe care o amesteci cu 10 litri de apa, iar apoi sa pulverizezi amestecul peste rasaduri. Poti face si o fertilizare la sistem radicular, adica trebuie sa uzi rasadurile pentru ca solutia sa ajunga la radacini.

Dupa cum spuneam, cel de-al doilea tratament se aplica dupa repicare, adica dupa ce rasadurile se pun in ghivece individuale. Aceasta operatiune se face atunci cand plantutele au doua frunze bine formate si este necesara pentru a evita incalcirea radacinilor.

Schema tratament rasaduri
Schema tratament rasaduri

Prima fertilizare se va face folosind Sprintene si Calciament sau Alcaplant. Tratamentul se aplica la nivel radicular, adica se uda rasadurile folosind solutia pe care o obtii din 20 ml de Sprintene amestecat cu 20 litri de apa si de Calciamec sau Alcaplant (40 grame de solutie amestecate in 20 litri de apa).

Cea de-a doua fertilizare dupa repicare consta in folosirea unei solutii compusa din Sprintene si Codicobre. Ai nevoie de 20 ml de Sprintene pe care il amesteci cu 20 litri de apa si de 30 ml de Codicobre pe care il amesteci cu 20 litri de apa.

Citeste si: Cum sa previi alungirea rasadurilor si care sunt cauzele

Inainte de plantare, va mai fi nevoie sa aplici un tratament pentru ca plantele tale sa infloreasca cat mai bine. Ai nevoie de Floramec Avance, o solutie care se aplica prin stropire, amestecand 20 ml de solutie cu 10 litri de apa.

Alternativ, poti aplica un tratament la nivel radicular, udand rasadurile dupa plantare. Ai nevoie de 20 ml de Sprintene pe care il amesteci cu 20 litri de apa si de 50 ml de Floramec pe care il amesteci cu 20 litri de apa.

Utilizand aceasta schema de tratament te asiguri ca plantele tale vor creste sanatoase, dar si de faptul ca recolta va fi pe masura asteptarilor.