Cum sa eviti montarea gresita a centralei termice. Unde nu se instaleaza aceasta
Cum sa eviti montarea gresita a centralei termice. Unde nu se instaleaza aceasta

Cum sa eviti montarea gresita a centralei termice. Unde nu se instaleaza aceasta


Instalare centrala termica. Cum sa eviti montarea gresita a centralei termice. Afla unde nu trebuie sa o instalezi si ce recomanda expertii in functie de tipul acesteia. Este extrem de important, pentru ca tine si de siguranta ta, dar si a familiei tale. Iata ce reguli trebuie luate in considerare atunci cand se monteaza o centrala termica.

Cum sa eviti montarea gresita a centralei termice. Unde nu se instaleaza aceasta – Cuprins:

Unde nu se monteaza o centrala termica si ce locuri trebuie evitate

Unde nu se monteaza o centrala termica
Unde nu se monteaza o centrala termica

Instalare centrala termica. Centrala termica trebuie sa functioneze la parametri optimi, asa ca este necesar sa fie instalata intr-o zona a locuintei unde sunt luate in considerare o serie de reguli.

In acest mod, centrala va functiona cum trebuie si vei avea grija si de siguranta ta.

Trebuie sa stii ca centrala nu se instaleaza in dormitoare, in camerele de zi sau in camere unde peretii sunt construiti folosind materiale inflamabile, precum lemn sau PAL.

Mai mult, se evita instalarea centralei termice in incaperi unde peretii sunt captusiti cu materiale textile.

Citeste si: Cum sa utilizezi centrala termica in mod corect pe timp de iarna

Totodata, centralalele termice nu se instaleaza in zonele unde se acumuleaza cantitati mari de praf ori in zonele unde exista multa umiditate. Nu este recomandat acest lucru, iar siguranta ta trebuie sa fie pe primul loc.

Instalare centrala termica. Daca vrei sa iti instalezi centrala termica in debara ori intr-un alt spatiu unde obisnuiesti sa depozitezi lucruri, trebuie sa stii ca acel spatiu va avea nevoie de amenajare si trebuie sa indeplineasca toate cerintele unei camere tehnice.

Vestea proasta este ca dupa aceste modificari, nu mai poti folosi camera ca si spatiu de depozitare.

Instalare centrala termica. Conform specialistilor, centrala termica pe gaz nu se instaleaza intr-un subsol al unei cladiri, pentru ca in caz de pericol, gazil se acumuleaza si exista un pericol mare de explozie.

La demisol, centrala termica se poate instala doar daca se respecta toate conditiile de montare specificate de producator.

Centralele termice cu tiraj natural nu pot fi instalate in baie, asa ca daca iei in considerare cumpararea uneia, ar trebui sa te gandesti la alt spatiu pentru a o monta.

Cum sa instalezi o centrala cu tiraj fortat, in mod corect

Centrala tremica tiraj fortat
Centrala tremica tiraj fortat

Instalare centrala termica. Atunci cand vorbim despre centralele termice cu tiraj fortat, trebuie sa stii ca acesta este cel mai popular model vandut in Romania. Se pot monta in apartamente, case, dar si in spatii comerciale.

La o centrala cu tiraj fortat, camera de ardere este etansa, iar evacuarea si admisia aerului, dar si a gazelor arse se realizeaza cu ajutorul ventilatorului.

Vorbim despre o centrala extrem de sigura, iar acest lucru inseamna ca exista si mai putine restrictii atunci cand vine vorba de montarea acestora.

Dupa cum spuneam, este cel mai cautat model de centrala termica, ideala pentru apartamente, iar pentru a o instala trebuie sa ii asiguri admisia aerului si evacuarea gazelor.

Totul se face prin sisteme de tub-in-tub, care trec prin perete pentru a ajunge in exterior.

Instalare centrala termica. Totodata, centralale cu tiraj fortat trebuie instalate in camere care sa aiba geamuri, pentru ca in cazul unei explozii sa fie reduse si daunele.

Bineinteles, riscul de a se produce o explozie este destul de mic, dar trebuie luat in considerare.

Conform producatorilor, spatiul de acces din jurul centralei trebuie sa fie de minimum 40 de centimetri.

Mai mult, trebuie sa ai acces si la partea din fata, asa ca este necesar sa asiguri si acest spatiu. In niciun caz, nu mascati centrala sau nu o incorporati in piese de mobilier.

Pentru admisia aerului sau evacuarea gazelor rezultate prin ardere, se monteaza un kit coaxial sau racorduri.

Nu credem ca mai este nevoie, insa mai spunem si ca instalarea centralei termice se face doar de catre o persoana autorizata.