Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult
Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult

Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult


Cum sa economisesti energie electrica. Afla care sunt cele 7 electrocasnice care consuma foarte mult si care iti maresc factura la curent. Dupa ce o sa stii care sunt acestea, o sa iti dai seama cum poti sa economisesti energia electrica si cum sa devii mai responsabil cu mediul inconjurator.

Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult – Cuprins:

Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult

Cum sa economisesti energie electrica. Dupa cum bine stiti, exista anumite electrocasnice care consuma multa energie, asa ca nu ar fi rau sa stiti cum sa le folositi pentru a economisi. Iata ce trebuie sa stiti pentru a va reduce factura la Enel.

Plita electrica
Plita electrica

Vom incepe cu plitele electrice, care de multe ori sunt folosite gresit si consuma mai mult decat trebuie. Pentru a reduce consumul de energie, expertii recomanda sa folisiti capace pentru oalele si cratitele de pe foc.

Citeste si: Cum sa alegi cea mai buna oferta de furnizare a energiei electrice

In acest fel, reduceti timpul de gatire, dar mentineti si plita curata asa ca nu o sa trebuiasca sa va mai bateti capul cu curatarea acesteia.

Totodata, va recomandam sa folositi oale, tigai sau cratite cu dimeniunile potrivite pentru suprafata de incalzire. Asa veti fi siguri ca incalzirea se face la parametri optimi.

Aparat de aer conditionat
Aparat de aer conditionat

Cum sa economisesti energie electrica. Aparatele de aer conditionat consuma destul de multa energie electrica, mai ales in lunile calduroase de vara atunci cand nivelul temperaturilor depaseste 30 de grade Celsius.

Pentru a reduce factura la energie, poti folosi draperii de culoare inchisa, care impiedica lumina soarelui sa intre in camere si in acelasi timp mentin si o temperatura constanta. Nu uitati nici de curatarea filtrelor la aparatele de aer conditionat!

Cum sa economisesti energie electrica - Hota de bucatarie
Hota de bucatarie

Si hotele sau ventilatoarele consuma destul de multa energie electrica, insa sunt extrem de folositoare in bucatarie sau baie. Partea proasta este ca uitam de ele, asa ca le lasam sa functioneze timp de mai multe ore.

Drept urmare, exista un consum mare de energie. Obisnuieste-te sa le opresti dupa ce nu mai este nevoie, pentru a economisi curent electric si pentru a reduce valoarea facturii.

Citeste si: Cum sa cureti hota aragazului si cat de des trebuie sa faci acest lucru

Cum sa economisesti energie electrica - Boiler electric
Boiler electric

Cum sa economisesti energie electrica. Un boiler electric este foarte folositor, insa daca ai unul cu un rezervor mult prea mare, ar trebui sa iei in considerare cumpararea unui model mai mic. Astfel, veti economisi si energie electrica.

Trebuie sa luati in considerare si izolarea acestuia. Daca o sa il inveliti cu o patura pentru a il izola, pierderile de caldura se reduc cu pana la 20%.

Masina de spalat vase
Masina de spalat vase

Cum sa economisesti energie electrica. Cei care folosesc masini de spalat vase consuma mai multa energie decat trebuie. Ar trebui sa luati in considerare selectarea modului economic pentru a reduce consumul de curent electric.

Totodata, pentru a usca vasele nu folositi programul special, deschideti usa masinii de spalat si lasati-le sa se usuce la aer.

Curatare centrala termica
Curatare centrala termica

Centralele termice au si ele nevoie de o curatare periodica. Trebuie sa faci verificarile in mod regulat, iar daca nu o sa te ocupi la timp, consumul de energie electrica o sa fie mai mare. Nu le lasa deoparte si cheama un expert sa se ocupe de acestea in fiecare an.

Uscator de haine
Uscator de haine

Cum sa economisesti energie electrica. Uscatoarele de haine incheie lista noastra de electrocasnice care consuma multa energie.

Dupa cum bine stiti, majoritatea hainelor au nevoie de sub 30 de minute pentru a se usca, asa ca nu este necesar sa folosesti programe care dureaza mai mult.

Poti sari si peste uscarea hainelor si pur si simplu sa le agati pe sarma, iar apoi sa lasi aerul curat sa se ocupe de acestea.

Mai mult, ar trebui sa te ocupi si de filtrul uscatorului de haine, pentru ca in acest fel o sa ii mentii eficienta si o sa reduci si consumul de energie.