Cum sa economisesti energie electrica vara si sa mentii racoare in casa
Cum sa economisesti energie electrica vara si sa mentii racoare in casa

Cum sa economisesti energie electrica vara si sa mentii racoare in casa


Cum sa economisesti energie electrica pe timp de vara. Iata ce poti sa faci pentru a mentine racoare in casa, dar in acelasi timp sa te asiguri ca factura de la energie electrica nu va creste peste masura.

Cum sa economisesti energie electrica vara si sa mentii racoare in casa – Cuprins:

Cum sa economisesti energie electrica pe timp de vara

Cum sa economisesti energie electrica vara
Cum sa economisesti energie electrica vara

Cum sa economisesti energie electrica pe timp de vara. Vara, temperaturile ating recorduri din ce in ce mai mari, asa ca nu este de mirare ca si consumul de energie electrica va creste. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa faci economii la factura de energie electrica si cum sa mentii racoarea in casa.

Inainte de toate, nu uita ca si aparatul de aer conditionat are nevoie de o verificare sau chiar de o inlocuire, daca ai unul vechi. Filtrele aparatului trebuie curatate, deoarece unul murdar poate creste consumul de energie cu pana la 15%.

Dupa ce te-ai asigurat ca aparatul de aer conditionat functioneaza perfect, ar fi bine sa stii si cum sa setezi temperatura. Majoritatea dintre noi au tendinta sa selecteze o temperatura de 18-19 de grade Celsius, dupa ce au petrecut o zi intreaga la temperaturi foarte inalte.

Ei bine, daca termostatul este setat la temperaturi de peste 23 de grade Celsius, consumul de energie scade cu pana la 15%. Daca vrei o temperatura mai mica, asteapta-te si la un consum mai mare de energie electrica. Si mai adaugam un lucru: nu este chiar sanatos sa stai la o temperatura scazuta si pe urma sa iesi in „cuptorul” de afara!

Desigur, nu uita de faptul ca electrocasnicele pe care nu le folosesti si le tii in priza, consuma curent electric. Nu este mult, insa daca ai cateva aparate prin casa, cantitatea creste. Asadar, cand nu folosesti aparatele, scoate-le din priza daca vrei sa inveti cum sa economisesti energie electrica pe timp de vara.

Lustra cu ventilator de tavan
Lustra cu ventilator de tavan

Iti poti instala o lustra cu ventilator de tavan. Cu toate ca acest ventilator nu scade temperatura aerului, acest ventilator poate fi folosit in combinatie cu un aparat de aer conditionat. Astfel, poti ridica temperatura de racire a aparatului de aer conditionat, iar ventilatorul iti va racori mai bine casa.

Nu uita ca si apa calda pe care o folosesti poate sa creasca factura la energie electrica, asta daca ai o centrala montata in apartament. Daca o sa scazi temperatura apei calde cu cateva grade Celsius, o sa scazi si valoarea facturii. Si in plus, o sa faci si un dus racoritor!

Citeste si: Cum sa economisesti energie electrica. 7 electrocasnice care consuma extrem de mult

Un alt mod de a scadea valoarea facturii la energie electrica este sa inchizi usile la camerele pe care nu le folosesti. In acest fel, racirea casei se face in mod eficient si doar in camerele unde stai.

Cum sa economisesti energie electrica pe timp de vara. Dupa ce a trecut caldura din timpul zilei este recomandat sa deschizi geamurile pe timpul noptii. De asemenea, iti recomandam ca pe timpul zilei sa tii jaluzelele sau drapeliile trase si ferestrele inchise. Astfel, caldura de afara nu va intra in casa si nu vei mai consuma foarte multa energie electrica pentru a raci camerele.

O alta solutie este sa iti montezi folii de protectie UV pe geamuri. In acest fel, se va respinge energia care provine de la soare, iar interiorul casei tale nu se va mai incalzi atat de tare. Totodata, vei face economii si pe timp de iarna, deoarece caldura de la interior nu se va mai pierde atat de mult.