Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Care sunt secretele?
Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Care sunt secretele?

Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Care sunt secretele?


Cum sa cresti ardei grasi gustosi. De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi ardei grasi din supermarket pentru ca mai apoi sa iti dai seama ca nu au deloc acel gust pe care il stim cu totii de la ardeii de gradina?! Chiar daca dimensiunile ardeilor grasi pe care ii gasim in orice supermarket sunt mai mult decat generoase, gustul lor nu se aseamana deloc cu cel original.

Daca te-ai hotarat sa iti cultivi singur ardei grasi, acest material este numai bun pentru tine! In randurile urmatoare iti vom oferi cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii ceea ce iti doresti. In plus, iti garantam de la bun inceput ca intregul proces nu este unul atat de complex precum ar putea parea la prima vedere!

Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Care sunt secretele? – Cuprins:

Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Iata secretele!

Cum sa cresti ardei grasi gustosi
Cum sa cresti ardei grasi gustosi

La ce temperatura se planteaza ardeii? In primul si primul rand, trebuie sa vorbim despre temperatura. Pentru a avea acel gust pe care il stim noi de la ardeii de la bunica de la tara, ardeii au nevoie de o temperatura potrivita. Iata cum sa cresti ardei grasi gustosi.

Mai exact, pentru a capata acel gust natural, este recomandat ca ardeii sa fie plantati atunci cand temperatura solului ajunge la un nivel de 24 de grade Celsius.

De asemenea, specialistii recomanda ca inainte de a planta ardeii sa se acopere zona de teren cu o folie neagra din plastic, in acest fel caldura fiind retinuta in sol.

In cele din urma, mai trebuie sa stiti ca ardeii grasi se dezvolta cel mai bine atunci cand temperaturile sunt constante, in jur de 25 – 26 de grade Celsius pe timpul zilei, respectiv 15 – 21 de grade Celsius pe timpul noptii.

De cat soare au nevoie ardeii grasi? Potrivit specialistilor, ardeii grasi (Capsicum annuum) se dezvolta asa cum trebuie atunci cand beneficiaza de lumina soarelui pentru aproximativ cateva ore pe zi.

Atentie insa, nu vorbim despre acele zile in care temperaturile din termometre depasesc limita normalului. Este recomandat ca ardeii sa fie plantati intr-o zona a gradinii in care la pranz se face umbra.

Ardei gras in solar
Ardei gras in solar

Cum sa cresti ardei grasi gustosi. Care este cel mai potrivit sol pentru ardeii grasi? Ardeii grasi au nevoie de un sol usor acid pentru a capata acel gust despre care aminteam in randurile anterioare.

Potrivit recomandarilor, inainte de plantarea rasadurilor este bine sa adaugi compost pentru ca legumele sa beneficieze de hrana de care au nevoie. Totodata, trebuie sa stiti ca ardeii se pot dezvolta foarte bine si intr-un sol nisipos sau lutos.

Pentru a obtine niste ardei grasi frumosi, este recomandat sa fertilizezi solul atunci cand apar primele flori. Atentie insa, nu este bine sa fertilizezi solul inainte de inflorire, frunzele riscand sa se dezvolte excesiv, iar fructele aproape deloc.

Citeste si: Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru ardei, cu cenusa

Udarea culturii de ardei grasi. Cultura de ardei grasi trebuie udata in mod normal constant, in special in acele perioade din an in care nivelul precipitatiilor este scazut. Udarea ardeilor se face cel mai bine fie dimineata devreme, fie aproape de apusul soarelui. Asadar, acum stii cum sa cresti ardei grasi gustosi.

Polenizarea ardeilor grasi. Asa cum probabil ca stiti deja, procesul de polenizare a ardeilor grasi este realizat de insecte, in general. Este recomandat ca ardeii grasi sa nu fie plantati foarte aproape de ardeii iuti, deoarece acestia pot avea si o polenizare incrucisata. Potrivit recomandarilor, distanta dintre plante ar trebui sa fie de aproximativ 2.5 – 3 metri.

Recoltarea ardeilor grasi. La fel ca si in cazul ardeilor iuti, si ardeii grasi au nevoie de o perioada de cel putin 70 de zile pentru a fi gata de recoltare.

Astfel, trebuie sa observi atunci cand vine momentul in care ardeiul pare sa aiba marimea potrivita pentru a fi recoltat. Din acel moment ar mai trebui sa il lasi inca una sau doua zile pentru a capata si mai mult gust.