Cum sa alegi un umidificator. Beneficii
Cum sa alegi un umidificator. Beneficii

Cum sa alegi un umidificator. Care sunt beneficiile?


Cum sa alegi un umidificator. Atunci cand vorbim despre confortul propriei locuinte nu avem cum sa trecem cu vederea problema umiditatii de la interior.

Desi este neglijata de multi, umiditatea poate afecta atat temperatura, cat si calitatea aerului sau viteza cu care se raspandesc alergenii intr-un spatiu inchis.

Aerul dintr-un spatiu inchis, atunci cand este prea uscat sau prea umed, poate dauna sanatatii tale. Tocmai de aceea este necesar sa iei in considerare achizitionarea unui umidificator in casa ta.

Beneficiile unui umidificator in casa ta

Umidificator
Umidificator

Cum sa alegi un umidificator. Spre exemplu, un aer prea uscat poate provoca iritarea ochilor chiar in cazul oamenilor fara niciun fel de probleme de acest gen.

In aceste conditii, putem spune ca cel mai bine este ca umiditatea dintr-o locuinta sa fie pastrata la un nivel mediu.

In cazul in care te confrunti cu problema unui aer prea uscat in locuinta ta, o solutie pe care o ai oricand la indemana este reprezentata de un umidificator.

Daca te intrebi ce este acela un umidificator, ei bine, este un aparat care emite vapori de apa pentru a mentine aerul umed intr-un spatiu inchis.

In cazul in care este folosit corect, un umidificator poate ajuta simtitor la imbunatatirea calitatii aerului din interiorul casei.

Umidificator de aer
Umidificator de aer

Umidificatoarele sunt din ce in ce mai cautate in ultimii ani, un numar tot mai mare de oameni intelegand care sunt avantajele pe care le ofera un astfel de dispozitiv.

Spre exemplu, umidificatoarele sunt folosite de multi oameni care locuiesc in zone cu clima rece, in special in timpul iernii, atunci cand sistemele de incalzire ale caselor sunt in uz constant.

Citeste si: Cum sa mentii umiditatea optima in casa pe timp de iarna

La ora actuala, pe piata exista mai multe tipuri de umidificatoare, incepand de la umidificatoarele cu aer rece sau cu aer cald si pana la umidificatoarele cu ultrasunete sau cu functii de ionizare a aerului.

In cazul in care nu esti inca hotarat in privinta beneficiilor pe care le poate aduce un umidificator in locuinta ta, vrem astazi sa iti prezentam sapte motive pentru a iti cumpara imediat un astfel de dispozitiv.

Avantajele folosirii unui umidificator de aer

Cum sa alegi un umidificator. Avantaje
Avantaje umidificator de aer

Cum sa alegi un umidificator. Chiar daca nu ai niciun fel de probleme din punct de vedere al alergiilor sau a racelilor, aerul uscat poate duce la uscarea sinusurilor, ceea ce s-ar traduce in cele din urma prin scaderea imunitatii.

Functia Heat a unui umidificator permite o umidificare mult mai rapida a aerului, accelerand procesul prin incalzirea zonei de evaporare.

Oricat de mult am iubi caldura, cu totii suntem in cautarea unei solutii prin care sa ne racorim in timpul sezonului cald.

Citeste si: Cum sa intretii corespunzator o masina de spalat rufe

Ei bine, un umidificator isi va dovedi utilitatea in locuinta ta pe timpul verii, acolo unde va face minuni din acest punct de vedere.

In special daca vorbim despre perioada noptii, atunci cand aerul va parea mult mai racoros.

Cum sa alegi un umidificator. Asa cum stim cu totii deja, virusurile si bacteriile circula mai greu atunci cand aerul este umed. Bineinteles, umidificatorul ajuta din plin la acest proces, facandu-le viata grea atat bacteriilor, cat si virusurilor.

Poti apela la un aparat care este dotat cu functie E-Vapor, prin intermediul careia aerul este filtrat printr-o structura de tip fagure.

Raceala
Raceala

Ei bine, da, umidificatorul te poate face sa treci mai repede cu bine peste boala. Atunci cand suferi de raceala sau de gripa, aproape sigur vei avea si nasul sau gatul infundat sau chiar uscat.

Umidificatorul va mentine tesuturile afectate umede, ceea ce duce in cele din urma la reducerea simptomelor precum tusea sau stranutul.

Aerul uscat nu este benefic nici pentru piele si nici pentru par. Spre exemplu, aerul uscat iti poate cauza riduri odata cu trecerea timpului. Lucrurile vor sta insa mult mai bine atunci cand aerul va fi la randul lui ceva mai hidratat.

Aerul prea uscat poate dauna mobilei din lemn, parchetului, peretilor si usilor, odata cu trecerea anilor putand aparea crapaturi sau alte daune. In schimb, un aer ceva mai umed va ajuta la pastrarea mobilierului in conditii optime!

Plantele nu se simt niciodata bine atunci cand aerul din jurul lor este prea uscat. In cazul in care ai un colt verde in locuinta ta, ia de indata in considerare ideea unui umidificator, plantele tale urmand sa iti multumeasca!

Cum sa alegi un umidificator de aer

Cum sa alegi un umidificator pentru casa
Cum sa alegi un umidificator pentru casa

In primul rand, trebuie sa stii ca umidificatoarele de aer sunt de doua feluri, clasice si cu ultrasunete. De asemenea, acestea pot functiona cu jet de aer rece sau cu jet de aer cald.

Intre umidificatoarele cu jet de aer rece si cele cu jet de aer cald nu sunt diferente majore, iar avantajul principal este ca pot fi utilizate pe toata perioada anului, nu doar iarna sau vara, atunci cand temperaturile cresc.

In cazul umidificatoarelor cu aer cald, apa care este eliminata in camera este sterilizata, insa mare atentie pentru ca aceste aparate vor trebui amplasate intr-un loc sigur.

Daca ai copii, atunci trebuie sa ai grija ca acestia sa nu ajunga la aparatul respectiv, pentru ca exista riscuri de arsuri.

Cum sa alegi un umidificator. Umidificatoarele cu jet de aer rece ofera avantajul ca pot fi amplasate oriunde in camera si nu exista risc de arsuri. Dezavantajul este ca va trebui sa il cureti foarte bine, deoarece bacteriile din acesta trebuie eliminate.

Cum sa alegi un umidificator de aer
Umidificator de aer

Din acest motiv, ar trebui sa folosesti apa distilata, in locul celei de la robinet. Veti prelungi durata de viata a aparatului si in acelasi timp veti elimina si problemele cauzate de depunerile de calcar.

Citeste si: Cum sa plantezi resturile de legume si fructe. Nu le mai arunca la gunoi!

Cum sa alegi un umidificator. Umidificatoarele cu ultrasunete sunt mai performante decat cele clasice. Acestea pot elimina jet de aer cald si jet de aer rece, in functie de anotimpuri si preferinte.

De asemenea, atunci cand cumperi un umidificator de aer ia in considerare nivelul de zgomot, functiile de curatare sau ionizare, senzorii de umiditate si functionare automata, dar si capacitatea rezervorului si senzorii pentru apa.

Nu in ultimul rand, o sa mai ai nevoie de un higometru, adica acel aparat care masoara nivelul de umiditate in camera. Daca valoarea acesteia nu este optima, atunci trebuie luate masurile necesare. Iti explicam in acest articol care este umiditatea optima, in functie de anotimp.

In cazul in care vrei sa cumperi un umidificator, poti gasi o multime de modele la eMag.ro.