Umiditate in masina. Cum sa o reduci si care sunt cauzele 
Umiditate in masina. Cum sa o reduci si care sunt cauzele 

Umiditate in masina. Cum sa o reduci si care sunt cauzele 


Umiditate in masina. Ala care sunt principalele cauzele care duc la o umiditate excesiva in interiorul automobilului, dar si cum sa o reduci. Care sunt cele mai bune solutii pe care le poti utiliza!

Umiditate in masina. Cum sa o reduci si care sunt cauzele – Cuprins:

Umiditate in masina. Care sunt principalele cauze

Parbriz aburit
Parbriz aburit

Daca si tu te-ai lovit de aceasta problema, adica exista umiditate la tine in masina, afla ca cea mai intalnita cauza o reprezinta inflitratiile de apa. Apa poate patrunde in habitaclu, asa ca va pata tapiteria si mocheta.

In cazul in care s-a intamplat doar o singura data, suprafetele umede se vor usca insa in urma acestora vor ramane pete. Daca apa intra la interior in mod constant, tapiteria va incepe sa mucegaiasca si exista riscul ca partile metalice sa inceapa sa rugineasca.

Umiditatea poate sa apara in masina din cauza unor chedere rupte sau uzate, dar si de la posibile probleme cauzate de rugina, asta daca ai o masina veche.

Lasata netratata, umezeala o sa creeze destul de multe probleme deoarece geamurile de la interior se vor aburi, componentele metalice vor rugini sau vor coroda, va aparea mucegai, dar si un miros urat.

Cum sa reduci umiditatea din masina

Umiditate in masina
Umiditate in masina

Daca si la tine exista o problema legata de umiditate in masina o sa iti dai seama destul de repede, deoarece geamurile se vor aburi la interior. In cazul in care este o problema mai veche, vei simti si un miros destul de urat.

Vestea buna este ca poti apela la mai multe solutii pentru a scapa de umezeala din interiorul masinii. In primul rand, ar trebui sa stii ca este nevoie sa aerisesti masina cel putin o data pe saptamana. Desigur, cei ce au un garaj sau tin masina intr-o parcare acoperita au si un avantaj.

Apoi, asigura-te ca verifici mocheta de sub covorasele masinii, dar si covorasele, mai ales pe timpul sezonului ploios. Poti face un test destul de simplu folosind un prosop de hartie, pe care sa il presezi pe mocheta sau pe covorase. Daca hartia este uda, inseamna ca exista umiditate in masina.

Primul pas pe care va trebui sa il faci va fi sa scoti covorasele din masina, pentru a le pune la uscat. Dupa aceea, ar trebui sa folosesti saculeti cu granule care absorb umiditatea sau un absorbant de umiditate.

Citeste si: Mucegai in masina. Cum sa cureti mucegaiul din interiorul automobilului

O alta solutie ieftina poate fi o punga cu orez sau ceai. Acestea vor absorbi umiditatea excesiva, iar daca folosesti o punga cu ceai te asiguri ca indepartezi si mirosul urat de la interior.

Mai poti presara bicarbonat de sodiu pe suprafata patata de apa, sa il lasi pana a doua zi sau pana ce a absorbit mirosul urat si umezeala, iar apoi sa il indepartezi folosind un aspirator. Vestea buna este ca bicarbonatul de sodiu poate fi folosit fara probleme si pe suprafetele de piele.

Ar trebui sa tii cont si de vremea insorita, asa ca atunci cand este cald afara lasa masina la soare cu geamurile intredeschise, pentru a lasa caldura sa isi faca treaba.

Bineinteles, va trebui sa te ocupi si de cauzele care provoaca umiditate in masina. Daca ai o masina veche, asigura-te ca inspectezi cu atentie chederele si daca acestea sunt vechi sau rupte, le inlocuiesti. De asemenea, asigura-te ca nu exista rugina si caroseria masinii este in regula.