Cum sa alegi un calorifer electric pentru casa ta
Cum sa alegi un calorifer electric pentru casa ta

Cum sa alegi un calorifer electric pentru casa ta


Calorifer electric. Suntem deja la mijlocul iernii, iar temperaturile de afara au scazut simtitor in multe zone ale tarii. Confortul termic este important pentru fiecare dintre noi, cu totii dorindu-ne ca in locuinta in care traim sa fie cald si bine.

Sistemul public de termoficare se confrunta cu numeroase probleme in fiecare iarna, asa ca multi dintre noi am apelat deja la solutii alternative pentru a ne incalzi apartamentele. Insa care este cea mai buna solutie pentru care putem opta? Va oferim raspunsul in randurile urmatoare!

Alternative pentru a iti incalzi locuinta

Incalzire in casa
Incalzire in casa

Daca vorbim despre solutii alternative pentru a ne incalzi locuinta ne putem gandi in primul si primul rand la un calorifer electric. Bineinteles, pe aceasta lista mai putem regasi soba, centrala termica, convectorul sau panourile radiante.

Insa trebuie sa recunoastem ca cea mai populara solutie este reprezentata de caloriferul electric.

Si nici nu este de mirare ca este asa, acesta venind la pachet cu o serie intreaga de avantaje extrem de importante.

Citeste si: Cum sa pastrezi caldura in casa ta, pe timp de iarna

Inainte de toate, trebuie sa spunem despre caloriferul electric ca este aparatul care retine caldura cel mai mult timp dupa oprire, o caracteristica extrem de importanta care il face sa fie atat de popular printre utilizatorii casnici si nu numai.

Caloriferele electrice sunt de mai multe tipuri, insa cele mai cunoscute sunt cele care functioneaza cu ulei. In functie de dimensiunile lor si de puterea lor, acestea pot incalzi cu usurinta o intreaga camera.

In plus, acestea mai au un avantaj important, fiind foarte mobile si putand fi mutate dintr-o parte in alta a camerei, in functie de nevoile de moment ale fiecaruia.

Avantajele oferite de un calorifer electric

Calorifer electric
Calorifer electric

Caloriferul electric cu ulei functioneaza pe baza unui transfer termic prin convectie, incalzind aerul dintr-o incapere la fel ca un calorifer obisnuit.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, acesta are marele avantaj de a retine caldura pentru un timp indelungat chiar si dupa oprire, beneficiind de o inertie termica ridicata.

Tot pe lista avantajelor mai putem adauga si faptul ca aceste aparate au o rezistenta ridicata, putand fi folosit pentru un numar considerabil de ani fara niciun fel de probleme.

Citeste si: Cum sa aerisesti corect caloriferele. Sfaturi pentru a te bucura de caldura toata iarna

Totodata, caloriferele electrice ofera un nivel de siguranta ridicat, unele dintre ele beneficiind chiar si de anumite sisteme de protectie suplimentare despre care vom aminti in randurile urmatoare.

In plus, aceste aparate nu sunt deloc zgomotoase, asa ca nici nu vei simti ca ai langa tine un calorifer.

Nu in cele din urma, caloriferul electric reprezinta solutia ideala pentru cei cu un buget redus.

Nu numai ca un calorifer electric nu este prea scump, insa acesta va contribui serios si in ceea ce priveste factura de energie electrica.

Datorita faptului ca poate retine caldura pentru un timp indelungat chiar si dupa ce este oprit, caloriferul electric nu trebuie si nici nu are de ce sa stea in priza permanent.

Cum sa alegi un calorifer electric

Cum sa alegi un calorifer electric
Cum sa alegi un calorifer electric

In primul si primul rand ar trebui sa acorzi atentie puterii caloriferului, de acest aspect depinzand eficienta acestuia intr-o incapere de dimensiuni ceva mai mari.

Tot la acest capitol este importanta si dimensiunea aparatului si numarul de elementi de care dispune. Cele mai multe calorifere electrice sunt prevazute cu trei trepte de putere (spre exemplu – 1200/1800/3000 W).

Asa cum spuneam mai devreme, mobilitatea reprezinta un avantaj important in favoarea unui calorifer electric.

Citeste si: Cum sa folosesti corect un recuperator de caldura

Asadar, nu iti indrepta atentia catre un calorifer de dimensiuni prea mari, in special daca urmeaza sa il folosesti pentru a incalzi o camera de apartament.

In cele din urma mai trebuie sa spunem ca un calorifer electric dispune si de anumite caracteristice suplimentare, care joaca un rol mai mult sau mai putin important pentru fiecare dintre noi.

Spre exemplu, unele aparate dispun de un termostat de siguranta, care ofera protectie la supraincalzire.

De asemenea, unele aparate beneficiaza de un sistem anti-inclinare, care opreste automat caloriferul in cazul in care se rastoarna.

Unele aparate sunt prevazute cu maner si cu roti, care ajuta la mobilitatea caloriferului. Aparatele ceva mai scumpe pot veni la pachet si cu un ventilator sau cu un umidificator integrat.