Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate. Ce trebuie sa stii
Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate. Ce trebuie sa stii

Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate. Ce trebuie sa stii


Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate. Ce ar trebui sa stii si tu daca ai aceste plante in casa sau in gradina. Nu de alta, dar in sezonul cald vrei sa te bucuri de florile acestor plante, asa ca este esential sa le oferi un pamant cat mai bun.

Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate. Ce trebuie sa stii – Cuprins:

De ce este important sa alegi un substrat de calitate

Substrat pentru flori
Substrat pentru flori

Nu este un secret pentru nimeni ca pentru a creste in mod corect si pentru a inflori abundent, muscatele au nevoie de un substrat de calitate. Este important sa alegi un pamant de flori adecvat, pentru ca in functie de calitatea acestuia, plantele vor avea o capacitate mai buna sau mai redusa de a retine apa.

Mai conteaza si cat de aerat este substratul pe care il folosesti pentru flori, deoarece va ajuta la dezvoltarea sistemului radicular. Pe scurt, radacinile plantelor au nevoie si de oxigen pentru a creste in mod corect.

Nu uita nici de pH-ul pamantului pe care il vei folosi pentru muscate, deoarece acesta dicteaza cantitatea de nutrienti pe care acestea o iau din pamant. Drept urmare, este absolut esential sa stii cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate.

Cum sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate

Pamant pentru muscate
Pamant pentru muscate

In primul rand, trebuie sa stii ca muscatele au nevoie de un pamant cu drenaj bun. Asadar, atunci cand vrei sa alegi cel mai bun pamant pentru muscate, ar fi bine sa stii ca acesta trebuie sa fie bogat in materie organica, dar si sa aiba o textura sfaramicioasa.

Dupa cum spuneam mai sus, pH-ul pamantului este esential, asa ca iti recomandam ca acesta sa aiba o valoare de aproximativ 6.5. In cazul in care valoarea este scazuta, asta inseamna ca vei afecta cresterea muscatelor. Daca nu stii ce pH are pamantul, ai aici un ghid de masurare al acestuia.

Cel mai bun pamant pentru muscate trebuie sa retina suficienta apa si sa nu se usuce rapid. In acest scop, iti recomandam folosirea perlitului horticol, vei gasi aici un mic ghid despre cum sa il folosesti. Acest material te va ajuta sa asiguri un drenaj bun pamantului pentru muscate.

Citeste si: Cum sa fertilizezi muscatele in mod corect

Atunci cand alegi pamantul pentru muscate din magazin, este indicat sa citesti si ce nutrienti contine acesta. Nu de alta, dar este posibil sa contina si nutrienti, asa ca nu va fi nevoie sa mai folosesti ingrasamant in viitorul apropiat.

Daca pamantul ales nu contine ingrasamant, ar fi bine sa folosesti un fertilizator cu eliberare lenta, iar asta inseamna ca pentru urmatoarele 6 luni nu va mai fi nevoie de fertilizare.

Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa alegi pamantul pentru muscate, asa ca atunci cand vrei sa faci transplantarea acestora sau sa plantezi butasi de muscate o sa stii cum sa procedezi.