Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Iata ce trebuie sa faci
Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Iata ce trebuie sa faci

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Iata ce trebuie sa faci


Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Ce trebuie sa faci daca aceste plante nu infloresc si la ce trebuie sa fii atent atunci cand vrei aceste flori in gradina sau pe balcon. Sfaturi pentru incepatori!

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Iata ce trebuie sa faci

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Ce ar trebui sa faci?

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca
Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca

Primul lucru pe care trebuie sa il analizam este de ce nu infloresc petuniile. Haide sa vedem ce poate duce la acest lucru si care ar putea fi motivele.

In primul rand, este vorba de lumina. Daca petuniile nu au lumina, atunci nici nu vor inflori prea curand. In cazul in care nu stiai, petuniile au nevoie de lumina directa a soarelui, asa ca ofera-le florilor un loc unde beneficiaza de razele calde, cel putin 6 ore pe zi.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru orhidee. Cum sa il prepari si ce sa folosesti

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Daca petuniile tale sunt plantate in ghivece, muta-le intr-un loc cu soare, este extrem de simplu. Pentru petuniile plantate la umbra nu exista solutii, asa ca va trebui sa le replantezi in locurile unde beneficiaza de lumina soarelui pentru cel putin 6 ore pe zi.

Exista si posibilitatea ca petuniile sa fie intr-un loc cu mult soare, dar sa nu aiba flori. Motivele ar putea fi ca nu primesc destula apa sau ca nu beneficiaza de ingrasamant.

Petunii inflorite
Petunii inflorite

Cu toate ca aceste flori sunt rezistente la seceta, vor inflori mult mai repede atunci cand solul este umed. Mai mult, atunci cand le uzi ar trebui sa pui apa la baza plantei, iar daca picaturile de apa ajung pe muguri, ar fi bine sa le scuturi. Mugurii umezi pot mucegai, asa ca sansele de a inflori sunt reduse la zero!

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca. Daca nu ai administrat niciun fertilizator petuniilor, atunci ar fi cazul sa o faci. Majoritatea florilor cumparate din sere sunt fertilizate in mod regulat cu un ingrasamant lichid, dar acesta va ramane in pamant o perioada destul de scurta.

Citeste si: Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta

Este posibil ca acestea sa fi beneficiat si de un fertilizator bogat in azot, care ajuta la dezvoltarea frunzelor, insa nu si a florilor. Sfatul nostru este sa cumperi un ingrasamant bogat in fosfor. De la magazinele de specialitate, cumpara un fertilizator 10-30-10, adica cel care contine 10% azot, 30% fosfor si 10% potasiu.

Atunci cand petuniile au inflorit, asigura-te ca rupi si florile care s-au uscat. In acest fel, vei incuraja planta sa produca mai multe flori.

Daca exista si frunze care si-au schimbat culoarea, taie-le deoarece o sa rasara altele noi. In acest caz, trebuie sa folosesti si un fertilizator 30-30-30, adica cel care contine 30% azot, 30% fosfor si 30% potasiu.