Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta
Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta

Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta


Stimulare inflorire muscate. Afla cum sa provoci inflorirea abundenta a muscatelor tale si cum se te bucuri de flori pe toata durata sezonului cald. Iti explicam ce trebuie sa faci si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le iei neaparat in considerare.

Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta – Cuprins:

Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea si ce trebuie sa faci

Stimulare inflorire muscate
Stimulare inflorire muscate

Stimulare inflorire muscate. In primul rand, ar trebui sa stii ca pentru ca muscatele tale sa aiba multe flori, trebuie sa le tii curate si sa le tii sub control cresterea pe toata perioada sezonului cald. Nu trebuie sa fii un expert in gradinarit, insa trebuie sa stii care sunt lucrurile pe care sa le ai in vedere.

Lumina este unul dintre cele mai importante puncte. Muscatele au nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi, insa nu trebuie puse in bataia soarelui. Cel mai bine ar fi ca florile tale sa aiba parte de lumina soarelui in prima parte a zilei.

In cazul in care nu poti face acest lucru, ar fi bine ca florile sa fie mutate din soare, mai ales daca stau dupa masa, atunci cand temperaturile cresc si lumina este mai intensa.

Citeste si: Cum trebuie sa ingrijesti Begonia

Stimulare inflorire muscate. Locul in care stau florile este extrem de important. Mare atentie! Muscatele au nevoie de spatiu, asa ca ar trebui sa schimbi ghiveciul in cazul in care radacinile ies prin orificiile de drenaj ale ghiveciului sau ale jardinierei.

In acelasi timp, locul in care pui ghivecele este important, pentru ca muscatele trebuie ferite de curentii puternici de aer.

Apa este iarasi importanta pentru muscate, pentru ca aceste flori iubesc umezeala. Este nevoie sa tii solul umed, insa apa nu trebuie sa balteasca. De asemenea, muscatele se simt foarte bine intr-un sol bine drenat, iar daca acesta este prea umed radacinile vor putrezi.

Flori de muscate
Flori de muscate

In sezonul cald, muscatele au nevoie de apa o data la doua zile sau de aproximativ 2-3 ori pe saptamana. In cazul in care temperaturile sunt ridicate sau muscatele sunt tinute in soare, ar trebui sa le uzi zilnic. Desigur, nu pune apa plantelor atunci cand soarele este puternic, uda-le dimineata sau seara.

Stimulare inflorire muscate. Fertilizarea este esentiala pentru a provoca inflorirea muscatelor. Poti folosi un ingrasamant lichid, care se adauga in apa cu care uzi plantele. Totodata, poti apela si la acele batoane de ingrasamant, care au o absorbtie lenta si durabila.

Citeste si: Cum trebuie sa ingrijesti un gutui japonez

Astfel, vei stimula inflorirea muscatelor si plantele tale vor deveni mult mai riguroase. Cumpara un ingrasamant special conceput pentru aceste flori, dar in acelasi timp respecta si recomandarile producatorului legat de dozaj. Muscatele au nevoie de fertilizant cu un continut mai are de potasiu (K) si mai mic de azot (N).

Stimulare inflorire muscate. Ciupirea si taierea muscatelor face parte din operatiunea de ingrijire a acestor flori. Drept urmare, dupa ce florile s-au ofilit, rupe-le pentru a stimula aparitia unor noi boboci. Acelasi lucru trebuie sa faci si cu frunzele uscate.

Mai mult, poti sa rupi si varful lastarilor, pentru ca planta sa se ramifice si sa apara noi lastari. Mare atentie, nu ciupi ramurile care au flori! Ciupirea muscatelor se va face periodic, pentru a determina planta sa se ramifice.

In cazul in care muscatele vor fi invadate de daunatori sau se vor imbolnavi din cauza unor ciuperci, iti recomandam produse de la un magazin specializat.