Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca folosind usturoi
Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca folosind usturoi

Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca folosind usturoi


Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca folosind usturoi si de ce este util pentru aceste plante. Iata ce trebuie sa stii si cum se prepara ingrasamantul chiar la tine acasa.

Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca folosind usturoi – Cuprins:

Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca utilizand usturoiul

Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca
Cum sa ajuti orhideea sa infloreasca

In cazul in care nu stiai, poti sa stimulezi inflorirea orhideei din ghiveci daca folosesti apa cu usturoi. Pe langa asta, vei ajuta plantele sa devina mai sanatoase si sa se dezvolte mult mai bine. De asemenea, usturoiul va ajuta si la stoparea bolilor fungice, dar si a altor daunatori precum afidele.

Pentru prepararea acestei solutii o sa ai nevoie de 8-9 catei de usturoi, dar si 3 litri de apa. Usturoiul se va toca marunt folosind un cutit, iar apoi se va pune in apa.

Este recomandat sa pui totul intr-un borcan, sa ii pui capacul, iar apoi sa lasi solutia intr-un loc cald si luminos timp de 24 de ore. A doua zi, solutia se strecoara pentru a scapa de resturile de usturoi, iar apoi se va folosi pentru a uda plantele o data la doua saptamani.

Pe langa sulf, usturoiul contine si azot, fosfor, potasiu, calciu si mangan. Pe scurt, o multime de elemente esentiale pentru a stimula cresterea orhideei. Expertii ne sfatuiesc sa nu folosim prea mult usturoi, pentru ca poate dauna cresterii plantei. 

Pe langa modalitatea de mai sus, exista si o alta metoda care include folosirea acidului succinic. In cazul in care nu stii cum functioneaza, am mai vorbit despre acidul succinic in acest articol.

Apa cu usturoi pentru orhidee
Apa cu usturoi pentru orhidee

Pentru prepararea solutiei o sa ai nevoie de 5-6 catei de usturoi, o jumatate de pastila de acid succinic si o jumatate de litru de apa. Poti gasi acid succinic la florariile specializate sau in hipermarket-uri, la raioanele pentru gradina.

Pentru dizolvarea acidului o sa ai nevoie de apa fierbinte, asa ca cel mai bine ar fi sa fierbi putina apa si sa amesteci foarte bine pana ce pastila se va fi dizolvat.

Citeste si: Radacini bolnave la orhidee. Cum sa le recunosti si sa le tai in mod corect

Urmatorul pas este sa toci cateii de usturoi si apoi sa ii pui in apa rece. Amesteca si acidul succinic insa doar atunci cand lichidul s-a racit, iar apoi pune totul intr-un borcan si lasa solutia la macerat timp de 24 de ore.

A doua zi, strecoara solutia pentru a elimina Bucatile de usturoi, iar apoi uda orhideea o data la 2 saptamani. Poti alterna folosirea solutie utilizand doar apa simpla.

Iti mai mentionam faptul ca poti utiliza aceasta solutie si pentru alte plante, asa ca nu te limita doar la orhidee. Si daca este ingrijorat sau ingrijorata de mirosul de usturoi, afla ca acesta dispare destul de repede dupa ce apa intra in pamantul florilor.