Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Cum sa o faci si care sunt perioadele
Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Cum sa o faci si care sunt perioadele

Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Cum sa o faci si care sunt perioadele


Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Afla in ce perioade poti cultiva ridichi, dar mai ales care sunt pasii pentru a obtine o recolta pe masura. Ce trebuie sa stii si cand se seamana ridichile!

Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Cum sa o faci si care sunt perioadele – Cuprins:

Cand se seamana ridichile

Ridichi in gradina
Ridichi in gradina

Daca si tu planuiesti cultivarea ridichilor de luna in gradina ta, atunci trebuie sa stii ca acestea pot fi semanate oricand de la inceputul aprilie si pana la sfarsitul lunii octombrie.

Ridichile (Raphanus sativus) au o perioada scurta de vegetatie si semintele vor incepe sa germineze de la temperaturi de peste 5 grade Celsius. Totusi, tine minte ca semintele au nevoie de 29 de zile pentru a germina, insa daca temperaturile sunt cuprinse intre 15-20 de zile perioada se scurteaza la aproximativ o saptamana.

Temperaturile minime suportate sunt de 3 grade Celsius, iar plantele vor incepe sa fie afectate daca temperaturile scad sub valoarea de -3 grade Celsius. Asadar, atunci cand iei in considerare cultivarea ridichilor trebuie sa tii cont si de prognoza meteo.

De asemenea, este foarte important si unde exact cultivi ridichile. Acestea au nevoie de o suprafata unde vor avea parte de foarte multa lumina, asa ca alege cu atentie locul unde le vei cultiva.

Legat de apa, plantele au cerinte destul de ridicate asa ca daca pamantul este uscat asigura-te ca mentii umiditatea din sol. Nu uita nici de faptul ca ridichile prefera un sol cu un pH cuprins intre 6 si 7.

Cultivarea ridichilor de luna in gradina. Cum sa faci asta in mod corect

Cultivarea ridichilor de luna in gradina
Cultivarea ridichilor de luna in gradina

Asadar, daca vrei sa te ocupi de cultivarea ridichilor de luna la tine in gradina, ia in considerare rotatia culturilor de legume. Este foarte importanta, pentru ca ridichile pot fi cultivate pe aceeasi suprafata de pamant doar o data la 3 ani.

Cei ce vor sa aiba ridichi in gradina pe timp de primavara trebuie sa stie ca o cultura se va infiinta in luna martie. Distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 2.5 cm, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 15-25 cm. Semintele de ridichi se pun in pamant la o adancime de 1.2 cm.

Citeste si: Cultivarea patrunjelului de radacina. Cum sa pregatesti terenul si cand se seamana

Daca planuiesti cultivarea ridichilor pe timp de toamna, trebuie sa stii ca o astfel de cultura se infiinteaza in luna septembrie. Asadar, semintele se pun la o adancime de 1.2 cm in pamant, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 2.5 cm. Bineinteles, distanta dintre randuri trebuie sa fie de 15.25 cm.

Recoltarea ridichilor se poate face la aproximativ 20-35 de zile de la rasarire, in functie de soiul pe care l-ai ales pentru cultivare. Nu este indicat sa le recoltezi mai tarziu deoarece acestea nu o sa mai fie bune pentru consum.