Calendar stropiri piersic. Cum sa tii la distanta bolile si daunatorii acestui pom fructifer
Calendar stropiri piersic. Cum sa tii la distanta bolile si daunatorii acestui pom fructifer

Calendar stropiri piersic. Cum sa tii la distanta bolile si daunatorii acestui pom fructifer


Calendar stropiri piersic. Cum sa tii la distanta bolile sau daunatorii acestui pom fructiferi si care este perioada in care se aplica tratamentele. Ia in considerare ca pentru a obtine o recolta bogata, este necesara aplicarea unui program de stropiri.

Calendar stropiri piersic. Cum sa tii la distanta bolile si daunatorii acestui pom fructifer – Cuprins:

Calendar stropiri piersic. Cum sa aplici tratamentele si care sunt bolile sau daunatorii

Calendar stropiri piersic
Calendar stropiri piersic

Calendar stropiri piersic. Primul tratament pe care il aplicam piersicului (Prunus persica) va fi in perioada de repaus vegetativ, adica inainte de dezmugurit. Mare atentie, scoarta trebuie sa fie uscata, sa nu fie acoperita de gheata si temperaturile trebuie sa fie de minimum 5 grade Celsius.

Este necesara o stropire cu produse cuprice precum zeama bordeleza sau Champ. O sa ai nevoie de 50 g produs cupric amestecat cu 10 litri de apa.

Tratamentul se face pentru basicarea frunzelor, monilioza sau ciuruirea micotica a frunzelor, iar timpul de pauza este de 3 zile. Tot in aceeasi perioada este necesara o stropire cu Ovipron Top pentru forme hibernante ale acarienilor, afidelos si a paduchelui din San Jose. O sa ai nevoie de 250 ml de produs amestecat cu 10 litri de apa.

Citeste si: Calendar stropiri cais. Cum sa ai grija de pomii fructiferi din livada

La inceputul dezmuguritului, piersicul are nevoie de un tratament cu Chorus, pentru monilioza. O sa ai nevoie de 5 g de produs amestecat cu 10 litri de apa, iar timpul de pauza este de 7 zile.

In aceeasi perioada se mai face o stropire pentru paianjenul rosu al pomilor. Recomandam Nissorun, este necesara o cantitate de 3 grame amestecata cu 10 litri de apa, iar timpul de pauza este de 28 de zile.

In faza de buton roz, piersicul are nevoie de un tratament cu Syllit pentru basicarea frunzelor. Recomandam o solutie de 20 ml amestecata cu 10 litri de apa, iar timpul de pauza va fi de 75 de zile.

Flori de piersic
Flori de piersic

Calendar stropiri piersic. Cand piersicul este inflorit o sa fie nevoie de o stropire pentru basicarea frunzelor, monilioza, fainare si ciuruirea frunzelor. Recomandam Score, 2 ml amestecati cu 10 litri de apa, iar timpul de pauza este de 7 zile.

La inceputul scuturarii petalelor, va fi nevoie de o stropire pentru monilioza cu Prolectus (10 g / 10 litri de apa), timpul de pauza fiind de o zi. Tot in aceeasi perioada este nevoie de un tratament cu Mavrij (5 ml / 10 litri de apa) pentru paduchele verde. Timpul de pauza este de 30 de zile.

Citeste si: Calendar stropiri prun. Cum sa aplici tratamentele la acest pom fructifer

La 10 zile de la tratamentul anterior, piersicul are nevoie de o stropire cu Luna Experience (5 ml / 10 litri de apa) pentru monilioza si patarea rosie a frunzelor. Timpul de pauza este de 7 zile.

In aceeasi perioada se aplica o stropire cu Affirm Opti pentru a combate viermele fructelor si molia vargata a persicului. Recomandam Affirm Opti, 25 g la 10 litri de apa, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Cel de-al treilea tratament pe care il aplicam in aceasta perioada este pentru paduchele verde, asa ca vom folosi Teppeki (1.2 grame la 10 litri de apa), iar timpul de pauza este de 21 de zile.

Piersici verzi
Piersici verzi

Calendar stropiri piersic. Atunci cand fructele au un diametru de jumatate din marimea normala, persicul are nevoie de o stropire pentru monilioza. Drept urmare, vom folosi Switch (10 g / 10 litri de apa), iar timpul de pauza este de 14 zile.

In aceeasi perioada va fi nevoie de un tratament cu Coragen (1.75 ml / 10 litri de apa) pentru molia orientala a piersicului si pentru molia vargata a piersicului. Timpul de pauza este de 14 zile.

Cand fructele au ¾ din marimea normala, va fi nevoie de o stropire pentru monilioza fructelor. Recomandam Signum (5 g / 10 litri de apa), iar timpul de pauza este 7 zile. In aceeasi perioada se mai aplica un tratament cu Bactospeine (10 g / 10 litri de apa) pentru molia orientala a fructelor si molia vargata a fructelor.

Citeste si: Calendar stropiri mar. Cum sa tratezi acesti pomi fructiferi

Cand peste 80% din frunze au cazut, piersicul mai are nevoie de un tratament pentru basicarea frunzelor. Recomandam un tratament cu Syllit (20 ml / 10 litri de apa), iar timpul de pauza este de 75 de zile.

Dupa ce toate frunzele au cazut se va face un tratament pentru forme hibernante ale acarienilor, afidelor si a paduchelui din San Jose. Recomandam o stropire cu Ovipron (250 ml la 10 litri de apa).

Pentru tratamentele foliare, recomandam un adjuvant care imbunatateste eficienta tratamentului. Puteti folosi Silwet Gold sau Break Thru.