Calendar stropiri cais. Cum sa ai grija de pomii fructiferi din livada
Calendar stropiri cais. Cum sa ai grija de pomii fructiferi din livada

Calendar stropiri cais. Cum sa ai grija de pomii fructiferi din livada


Calendar stropiri cais. Afla cum sa ai grija de acesti pomi fructiferi din livada ta, dar mai ales cand ar trebui sa ii stropesti pentru a tine bolile si daunatorii la departare. Nu de alta, dar sezonul cald se apropie cu pasi repezi si cu siguranta vrei sa obtii o cultura buna.

Calendar stropiri cais. Cum sa ai grija de pomii fructiferi din livada – Cuprins:

Calendar stropiri cais. Cum si cand sa aplici tratamentele la acesti pomi

Calendar stropiri cais
Calendar stropiri cais

Calendar stropiri cais. Dupa cum bine stii, caisele sunt printre cele mai cautate fructe atunci cand este sezonul lor, asa ca nu ar fi rau sa cunosti tratamentele care se aplica pentru a proteja pomii de daunatori si boli. Astfel, vei putea obtine o recolta buna si sanatoasa.

Bineinteles, primul tratament se va face in perioada de repaus vegetativ, mai exact inainte de dezmugurit.

Zeama bordeleza se va aplica pentru a proteja caisul impotriva bolilor precum patarea rosie a frunzelor, monilioza sau ciuruirea micotica a frunzelor.

Citeste si: Calendar stropiri prun. Cum sa aplici tratamentele la acest pom fructifer

Tot in aceasta perioada de repaus vegetativ se aplica un tratament cu Ovipron Top pentru a proteja pomul de insecte precum paduchele din San Jose, afide sau forme hibernante de acarieni.

Calendar stropiri cais. Tratamentele din perioada de repaus vegetativ se fac atunci cand scoarta este uscata si nu e acoperita de gheata, zapada ori chiciura.

De asemenea, ia in considerare ca in ziua respectiva nu trebuie sa bata vantul, iar temperatura trebuie sa fie de minimum 5 grade Celsius

In perioada de dezmugurit, se va face un tratament cu Dithane impotriva ciuruirii frunzelor, iar timpul de pauza este de 28 de zile.

In perioada buton roz, se va aplica un tratament cu Luna Experience pentru monilioza si patarea rosie a frunzelor de cais, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Flori de cais
Flori de cais

Atunci cand caisul a inflorit, se va face un tratament cu Signum pentru monilioza. Timpul de pauza este de 7 zile.

Calendar stropiri cais. Desigur, va urma un tratament atunci cand florile incep sa se scuture. Trebuie sa faci un tratament cu Chorus pentru monilioza, iar timpul de pauza este de 7 zile.

La 10-13 zile de la tratamentul cu Chorus, aplica o stropire cu Score pentru monilioza. Timpul de pauza este de 7 zile.

Tot atunci va trebui sa aplici un tratament pentru paduchele verde al piersicului folosind Deltagri, iar timpul de pauza este de 3 zile.

Citeste si: Calendar stropiri mar. Cum sa tratezi acesti pomi fructiferi

Molia orientala a piersicului si molia vargata a piersicului se combat folosind Coragen, iar timpul de pauza este de 14 zile.

Cand caisele sunt verzi si sunt aproape de marimea normala, se face o stropire cu Switch pentru monilioza, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Tot in acea perioada, se mai face un tratament cu Affirm Opti pentru viermele caiselor si molia vargata a piersicului, iar timpul de pauza este de 7 zile.

Recoltatul caiselor
Recoltatul caiselor

Calendar stropiri cais. Inainte de a recolta caisele se face un tratament cu Prolectus pentru monilioza, iar timpul de pauza este de o zi.

Dupa ce ai recolatat caisele si la 14-21 de zile de la tratamentul anterior, se mai aplica o stropire cu Kupferol pentru monilioza. Timpul de pauza este de 21 de zile.

Citeste si: Calendar stropiri pomi fructiferi. Cum sa faci tratamentele in mod corect

Tot atunci se mai face un tratament cu Movento pentru paduchele din San Jose, iar timpul de pauza este de 21 de zile.

Atunci cand jumatate din frunze au cazut, se aplica un tratament cu zeama bordeleza pentru patarea rosie a frunzelor, monilioza si ciuruirea micotica a frunzelor.

In aceeasi perioada, mai trebuie sa faci o stropire cu Ovipron Top pentru paduchele din San Jose, afide sau formele hibernante ale acarienilor.