Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti acest medicament in gradina
Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti acest medicament in gradina

Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti acest medicament in gradina


Aspirina pentru plante si flori. Iata cum sa folosesti acest medicament in gradina si ce efecte miraculoase are. Cele mai bune metode si de ce ar trebui sa iei si tu in considerare aceste lucruri de acum incolo.

Aspirina pentru plante si flori. Cums a folosesti acest medicament in gradina – Cuprins:

Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti si tu acest medicament in gradina

Aspirina pentru plante si flori
Aspirina pentru plante si flori

Aspirina face minuni pentru noi, mai ales cand avem dureri de cap sau suntem raciti. Totusi, cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit faptul ca o pastila de aspirina pisata si amestecata cu 3 litri de apa, poate face minuni si pentru plante.

Plantele au fost stropite cu aceasta solutie o data la trei saptamani de-a lungul sezonului de crestere, iar la sfarsitul acestui sezon s-a descoperit faptul ca recolta a fost mult mai buna fata de plantele care nu au primit acest tratament. Aspirina a crescut si nivelul de vitamina C din recolta si plantele s-au dezvoltat mult mai bine.

Ei bine, in spatele acestui studiu lucrurile sunt destul de simple. Aspirina contine acid salicilic si are efect ca si apa de salcie, despre care am mai vorbit. Acidul imbunatateste sistemul imunitar al plantelor, iar acestea sunt mult mai rezistente in fata bolilor si daunatorilor.

Citeste si: Cum sa prepari apa de salcie si sa o folosesti la plantele din gradina

Aspirina pentru plante si flori. Verticilioza si fuzarioza sunt doua boli cauzate de ciuperci. Aspirina poate sa reduca raspandirea acestora. Se recomanda folosirea a 300-400 mg de aspirina in 4.5 litri de apa. Plantele au nevoie de o stropire de 2 sau 3 ori pe luna.

Ar mai trebui sa stii faptul ca plantele produc cantitati mici de acid salicilic atunci cand sunt stresate, pentru a putea rezista daunatorilor si bolilor. Aspirina nu face decat sa faca plantele mai puternice si sa reziste mult mai bine.

In cazul in care iti place sa ai flori proaspete in vaza, ar trebui sa stii ca aspirina le poate tine in viata pentru mai mult timp. Adauga o pastila de aspirina pisata intr-un pahar de apa, amesteca foarte bine pana ce se dizolva, iar apoi pune solutia in vaza cu flori.

Aspirina pentru plante si flori. Acidul salicilic va reduce productia de etilena, iar ofilirea florilor este intarziata si acestea vor rezista pentru mai mult timp. De asemenea, aspirina va stopa aparitia mucegaiului, care impiedica florile sa se mai hraneasca.

Butasi de trandafir
Butasi de trandafir

Aspirina pentru plante si flori. Aspirina poate ajuta sistemul radicular sa se dezvolte. Daca vrei sa plantezi butasi, pune o pastila de aspirina in 250 ml de apa si amesteca pana ce aceasta s-a dizolvat. Dupa aceea, pune butasul in solutie timp de cateva ore, inainte de plantare.

Solutia are aceasi efect ca si apa de salcie si contine hormoni de crestere, care ajuta la dezvoltarea radacinilor.

Citeste si: Tratamente bio la legume. Cum sa prepari insecticide naturale pentru gradina ta

In cazul in care ti-am atras atentia, e necesar sa stii ca nu trebuie sa folosesti mai mult de o pastila pentru fiecare litru de apa. Piseaza bine pastila inainte de a o pune in apa, pentru a te asigura ca acesta se dizolva in mod corect.

Solutia trebuie aplicata dimineata, pentru ca plantele o absorb mult mai bine. In acelasi timp, vei proteja si insectele benefice precum albinele sau alte insecte care polenizeaza florile. Acestea sunt active mai tarziu, iar pana atunci solutia se va usca.

Daca obisnuiesti sa cultivi rosii, ardei, cartofi sau vinete, ar trebui sa mai stii ca solutia cu aspirina este foarte puna pentru aceste plante. Drept urmare, foloseste-o cu inceredere!