Licitatie masini ANAF. Cum sa cumperi un automobil si ce acte sunt necesare
Licitatie masini ANAF. Cum sa cumperi un automobil si ce acte sunt necesare

Licitatie masini ANAF. Cum sa cumperi un automobil si ce acte sunt necesare


Licitatie masini ANAF. Iata cum sa cumperi un automobil scos la vanzare de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Mai mult, iti explicam si care este procedura, dar si ce acte sunt necesare pentru a face achizitia.

Licitatie masini ANAF. Cum sa cumperi un automobil scos la vanzare? – Cuprins:

De ce nu ar trebui sa cumperi masini executate silit?

Cei ce vor sa cumpere neaparat o masina executata silit sau la o licitatie de masini a ANAF, ar trebui sa fie atenti, pentru ca nu este chiar o idee buna.

Cei care raman fara masini, au tendinta sa le strice inainte ca acestea sa fie recuperate de banci sau de firmele de leasing.

90% din masinile recuperate au fost abuzate, iar soferilor nu le-a mai pasat de absolut nimic. Ca si cum, era vina bancilor sau a firmelor de leasing ca ei nu si-au mai platit ratele si au ramas datori.

Conform celor de la cars.ro, proprietarii obisnuiesc sa verse cu intentie apa sau alte lichide prin masina, le rup diverse circuite, schimba jantele cu unele mai ieftine in speranta ca o sa le vanda pentru a mai recupera niste bani, dar si diverse piese de la motor sau din interior. Acest lucru se intampla si cu acele masini scoase la licitatie de ANAF.

Atunci cand iti cauti o masina al carei proprietar a fost executat silit, o sa vezi ca acestea sunt pline de zgarieturi, oglinzile laterale sunt de obicei sparte, parbrizul este crapat, iar interiorul lasa de dorit.

Pe scurt, o sa mai cheltui destui bani cu reconditionarea acestor automobile atunci cand le cumperi.

Daca tii neaparat sa cumperi un astfel de automobil, ar trebui sa tii cont si de costurile reparatiilor. Atunci cand crezi ca pretul este mai mult decat acceptabil si nu poti rata o asemenea afacere, asigura-te ca ai inclus si pretul reparatiilor!

Licitatie masini ANAF. Cum sa cumperi o masina scoasa la vanzare?

Licitatie masini ANAF. Ei bine, daca si tu ti-ai propus sa cumperi un automobil scos la licitatie de catre cei de la ANAF, trebuie sa iei in considerare anumite lucruri, pentru a fi sigur ca o sa si cumperi masina respectiva.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te prezinti la termenul de vanzare, dar si la locul fixat de catre cei de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Totusi, pana la acel termen, trebuie sa prezinti si oferta de cumparare.

Cu cel putin o zi inainte de data licitatiei, ofertantii trebuie sa depuna la sediul ANAF urmatoarele documente:

  • Oferta de cumparare pentru licitatie masini ANAF
  • Dovada ca ai platit taxa de participare sau a constituirii garantiei sub forma de scrisoare de garantie (10% din pretul de pornire al licitatiei)
  • Plata taxei de participare se va face in contul celor de la ANAF
  • Persoanele juridice trebuie sa aiba si o copie dupa certificatul unic de inregistrare (CUI), eliberat de oficiul registrului comertului
  • Persoanele juridice straine vor trebui sa aiba actul de inmatriculare tradus in limba romana
  • Persoanele fizice straine trebuie sa aiba o copie dupa actul de identitate/pasaport
  • Persoanele fizice din Romania trebuie sa aiba o copie dupa actul de identitate
  • Declaratie pe proprie raspundere a ofertantului, prin care se va certifica faptul ca nu este persoana interpusa cu debitorul, adica nu are nicio legatura cu cei a caror masina a fost confiscata de ANAF pentru recuperarea prejudiciului

Afla si cum sa cureti gainatul de pasare de pe masina ta sau cum sa conduci corect o masina care are filtru de particule (DPF/GPF) pentru a evita infundarea acestuia!