Cum sa procedezi daca ai pus benzina in loc de motorina sau invers
Cum sa procedezi daca ai pus benzina in loc de motorina sau invers

Cum sa procedezi daca ai pus benzina in loc de motorina sau invers


Graba si neatentia isi spun de multe ori cuvantul, iar atunci cand alimentam masina cu combustibil, se poate intampla sa punem benzina in loc de motorina la o masina diesel sau motorina in loc de benzina. Iata cum sa procedezi daca si tu ai facut aceasta greseala si ai alimentat cu combustibilul gresit automobilul tau.

Cum sa procedezi daca ai pus benzina in loc de motorina

In primul rand, trebuie sa vorbim despre cantitatea de combustibil. Daca ai pus doar 2-3 litri de benzina pana cand ai realizat ca nu pui carburantul corect, atunci trebuie doar sa te opresti si sa completezi restul cu motorina. Nu vei avea probleme pentru ca acea cantitate de benzina este mult prea mica.

Daca te afli in situatia in care ai facut plinul cu benzina la o masina diesel, atunci nu trebuie sa mai pornesti automobilul sub nicio forma! Cheama o platforma si transporta automobilul tau la cel mai apropiat service auto sau la mecanicul tau, pentru ca trebuie sa scapi de tot acel combustibil pe care ai platit bani buni.

Mecanicii o sa iti demonteze rezervorul masinii pentru a scoate benzina si pentru a il curata, dar vor trebui sa arunce o privire si la motor, pentru a se asigura ca totul este ok.

In cazul in care ai apucat sa pleci cu masina si benzina a intrat in motorul diesel, atunci trebuie sa schimbi si filtrul de motorina. Nu continua sa circuli cu masina pentru ca motorina nu are aceeasi cifra octanica pe care o are benzina si s-ar putea sa faci o paguba atat de mare incat o sa fie nevoie sa cumperi alt motor.

Ce faci in cazul in care ai alimentat cu motorina o masina pe benzina

Daca ai o masina pe benzina si ai alimentat-o cu motorina, problemele nu sunt chiar atat de grave. Desigur, injectoarele se vor infunda, motorina arsa se va depune in motor, dar pagubele nu sunt atat de mari.

In cazul in care ti-ai dat seama de greseala atunci cand erai la pompa si ai alimentat cu o cantitate mica de motorina, alimenteaza masina cu benzina care are o cifra octanica mai mare, pentru ca astfel vei dilua motorina din rezervor.

Atunci cand ai apucat sa faci plinul, indreapta-te catre un service auto pentru a curata injectoarele, pompa de benzina si restul instalatiei.

Vestea buna este ca la masinile mai noi, nu vei mai putea face aceasta greseala de a incurca benzina cu motorina si invers. Pentru cei ce nu stiu, pompa de alimentare este mai mica sau mai mare, tocmai pentru a nu te lasa sa alimentezi cu combustibilul gresit. Daca ai o masina mai veche, trebuie doar sa fii atent!

Afla si cum sa economisesti bani minimalizand consumul de benzina sau motorina sau cum sa reduci radical consumul de combustibil printr-o simpla metoda.