Cum sa reduci radical consumul de combustibil printr-o simpla metoda
Cum sa reduci radical consumul de combustibil printr-o simpla metoda

Cum sa reduci radical consumul de combustibil printr-o simpla metoda


Toata lumea isi doreste o masina care sa consume putin carburant, mai ales in orasele aglomerate. Exista o modalitate, asa ca o sa iti aratam cum sa reduci radical consumul de combustibil utilizand o metoda extrem de simpla.

Cum sa reduci consumul de carburant la masina ta, in 5 pasi

Pana sa explicam metoda gasita de noi, o sa iti mai aratam alte 5 operatiuni la indemana oricui, pentru ca si acestea o sa contribuie la reducerea consumul de carburant.

Primul sfat pe care il avem pentru tine, este sa eviti condusul sportiv, acesta costa asa ca iti va face o gaura in buzunar. Atunci cand accelerezi masina puternic, consumul de combustibil creste, asa ca evita acest procedeu daca vrei un consum redus.

Folosirea franei de motor este iarasi un sfat de luat in considerare, pentru ca masinile cu motoare pe injectie au consum zero atunci cand utilizezi aceasta metoda. Totusi, pentru a aplica acest sfat, este necesar sa nu stai prea aproape de celelalte automobile din trafic, asa ca lasa o distanta semnificativa fata de masina din fata. In timp, te vei obisnui si vei aplica acest lucru ca un profesionist.

Daca obisnuiesti sa mergi cu aerul conditionat pornit, trebuie sa stii ca acesta creste consumul cu aproximatic 1 litru de combustibil la 100 de kilometri rulati. Nu spunem sa nu folosesti aerul conditionat, doar sa il folosesti in mod inteligent, asa ca urmatoarea data cand te vei urca intr-o masina incinsa care a stat la soare, nu uita sa evacuezi aerul extrem de fierbinte din interior inainte sa pornesti instalatia de climatizare.

Desi pare neimportant, este un lucru esential sa ai o presiune optima a aerului din anvelope. Daca urmezi sfaturile producatorului si folosesti presiunea din cartea tehnica, nu numai ca vei beneficia de toate proprietatile anvelopelor, dar si de o franare optima. Nu uita ca o anvelopa ce are presiunea scazuta va intampina o rezistenta mai mare la intampinare, ceea ce se traduce intr-o crestere a consumului de combustibil cu pana la 4%.

Asigura-te ca masina ta are revizia facuta la timp. Daca filtrele sau uleiul nu sunt schimbate, masina nu va functiona la parametri optimi. Un filtru de aer plin de praf creste consumul de combustibil cu pana la 12%. Nu uita ca uleiul masinii trebuie schimbat la fiecare 15.000 de kilometri rulati sau o data pe an, adica la 12 luni.

Afla si cum sa inmatriculezi o masina noua sau second hand ori cum sa cumperi una din Germania, online, fara sa te duci acolo!

Cum sa reduci consumul de combustibil al masinii tale, cu Power Reduction

Daca nu vrei sa aplici niciunul din sfaturile de mai sus, iti mai dam o solutie. Aceasta se numeste Power Reduction adica reducerea puterii motorului. Acest lucru nu este ceva nou, insa iti vom explica in detaliu ce face aceasta operatiune pentru masina ta si pentru buzunarul tau.

Operatiunea Power Reduction consta in reducerea de putere a motorului, adica resoftarea calculatorului motor cu un tester original. Dupa cum bine stiti, producatorii de masini ofera aceleasi motoare, insa nivelul de putere este oferit in functie de versiunea pe care o cumparati. De exemplu, BMW ofera acelasi motor pe versiunile 318, 320, 325 sau 330. Asadar, puterea difera in functie de soft-ul pe care il are motorul de sub capota.

Power Reduction face acelasi lucru, numai ca puterea se reduce dupa ce cumperi masina si te-ai razgandit de puterea pe care o livreaza motorul tau. Reducand puterea, se reduce radical si consumul de combustibil.

Bineinteles, va trebui sa apelezi la un service specializat, evita sa faci aceasta operatiune la persoane care nu prezinta incredere. Nu uita, te joci cu puterea motorului, asa ca nu vrei sa platesti mai mult daca acesta se va defecta.