Cum sa dezgheti parbrizul masinii pe timp de iarna. Cele mai bune solutii anti-inghet facute in casa!
Cum sa dezgheti parbrizul masinii pe timp de iarna. Cele mai bune solutii anti-inghet facute in casa!

Cum sa dezgheti parbrizul masinii pe timp de iarna. Cele mai bune solutii anti-inghet facute in casa!


Daca si tu esti sofer, atunci sigur te-ai lovit de problema parbrizului inghetat la masina, in diminetile friguroase de iarna. Ei bine, este cazul ca sezonul rece sa nu te mai prinda nepregatit, asa ca ar trebui sa stii cum sa dezgheti parbrizul pe timp de iarna si care sunt solutiile anti-inghet pe care le poti face chiar la tine in casa.

Cum sa dezgheti parbrizul masinii pe timp de iarna. Cele mai bune solutii anti-inghet facute in casa! – Cuprins:

Care este cea mai simpla solutie de a evita inghetarea parbrizului

Husa anti-inghet parbriz auto
Husa anti-inghet parbriz auto

Atunci cand nu ai timp sa prepari solutiile despre care vom vorbi in continuare, te poti indrepta catre cel mai apropiat magazin cu accesorii auto, de unde poti cumpara o folie anti-inghet. Aceasta costa in jur de 20 de lei si o poti gasi si pe eMag.ro!

Bineinteles, sunt si modele mai scumpe care costa in jur de 100 de lei, iar aceste huse pot fi folosite si pentru a opri inghetarea parbrizului, dar si ca parasolar. Asadar, este un produs 2 in 2 in 1 care poate fi folosit iarna si vara. Il poti cumpara tot de la eMag chiar aici!

Atunci cand nu poti controla vremea, poti cumpara o astfel de folie si te asiguri ca iti vei proteja masina pe timpul iernii, iar dimineata cand vei pleca la serviciu, acesta o sa fie curat si tu nu o sa stai in frig pentru a il curata.

Cum sa dezgheti parbrizul in diminetile de iarna si ce solutii anti-inghet poti face acasa

Otet
Otet

Daca nu vrei sa dai banii pe o husa de protectie, poti face solutii anti-inghet chiar la tine in casa si este mai simplu decat pare! Pentru a prepara o solutie o sa ai nevoie de un recipient cu pulverizator, in care pui apa si otet (50:50).

Amesteca bine inainte de a pulveriza solutia peste parbrizul inghetat si gheata o sa se topeasca numaidecat. Nu iti fie teama sa aplici o cantitate mare de solutie, pentru ca nu este absolut nicio problema si nu o sa strici nimic.

Totodata, poti evita ca parbrizul sa inghete pana dimineata, daca vei aplica seara aceasta solutie din otet si apa pe parbrizul masinii tale. In timpul noptii, gheata nu se va mai forma, iar tu o sa gasesti parbrizul curat! Iti recomandam sa nu stropesti cu aceasta solutie si restul caroseriei, pentru ca otetul este acid si iti poate afecta vopseaua masinii.

Alcool sanitar
Alcool sanitar

In cazul in care nu vrei sa folosesti otet, poti prepara o solutie din doua parti alcool sanitar si o parte apa. Amesteca foarte bine solutia, iar apoi aplica pe parbriz exact in acelasi mod pe care l-am descris mai sus. Pulverizeaza solutia pe parbriz pana ce gheata incepe sa se topeasca.

Sare de masa
Sare de masa

O ultima solutie care poate dezgheta parbrizul numaidecat este apa cu sare. Pune 2-3 linguri de sare intr-un recipient plin cu apa, amesteca bine pana ce sarea se va dizolva, iar apoi pulverizeaza solutia pe apa. Atentie, nu pune sare pe parbriz si pe urma apa calda, pentru ca parbrizul va crapa!

Afla si cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior sau cum sa-ti pregatesti masina pentru iarna: 10 lucruri pe care sa le ai in vedere!