Auto

Cum sa dezgheti usa de la masina sau incuietoarea daca au inghetat

Dezghetare incuietoare masina. Cum sa dezgheti usa de la masina daca a inghetat. Pentru ca temperaturile au scazut destul de mult, din ce in ce mai multi soferi se lovesc de acest lucru. Iata ce trebuie sa faci pentru a dezgheta portiera de la masina sau incuietoarea acesteia.

Cum sa previi inghetarea unei incuietori de la masina

Incuietoare usa masina inghetata

Dezghetare incuietoare masina. Pentru ca preventia este mult mai importanta, am decis sa incepem cu aceste lucruri. Nu de alta, dar credem ca este mult mai bine sa poti deschide masina intr-o dimineata geroasa, decat sa te chinuit sa introduci cheia in incuietoare.

Citeste si: Cum sa iti protejezi masina cand este ger. 10 componente care sunt afectate

Ei bine, inainte de o noapte geroasa, nu ar fi rau sa folosesti alcool cu concentratie de cel putin 60%, pentru a impiedica inghetarea incuietorii de la usa masinii.

Drept urmare, foloseste un recipient cu pulverizator si fa acest lucru de cel putin o data pe saptamana. Totodata, freaca si cheia masinii cu alcool, iar apoi incearca sa descui si sa incui masina. In acest fel, te asiguri ca mecanismul incuietorii nu va ingheta.

Spray degivrant

Dezghetare incuietoare masina. Sprayul degivrarant este de asemenea folositor, asa ca ar trebui sa ai unul in casa mai tot timpul. Nu il tine in masina, pentru ca in cazul in care incuietorile ingheata, nu il vei putea scoate de acolo.

Chiar si un spray cu lubrifiant ajuta, insa expertii au pareri impartite atunci cand vine vorba de acestea. Prietenii de la cars.ro spun ca un lubrifiant mai putin gras este cel mai bun, pentru ca va atrage mai putin praf si alte resturi.

Stii acei magneti de dimensiuni mai mici, de forma unor monezi? Ei bine, poti folosi unul pentru a acoperi incuietoarea. Astfel, aceasta nu va mai ingheta! Inainte de a face acest lucru, ar fi bine sa folosesti si sprayul degivrant.

Dezghetare incuietoare masina. Cum sa dezgheti usa de la masina dupa o noapte de ger

Usa de masina inghetata

Dezghetare incuietoare masina. Dupa ce am vorbit despre preventie, ar fi bine sa stiti si cum sa dezghetati usa de la masina, dupa o noapte de ger, in care temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius.

In primul rand, inspecteaza situatia, pentru ca o sa ai nevoie doar de o usa pentru a ajunge la scaunul soferului si pentru a porni masina, astfel incat sa dai drumul si la sistemul de incalzire.

Ai putea sa folosesti un spray degivrant pe care sa il indrepti direct spre incuietoare, iar pe urma va trebui sa astepti cateva minute sa isi faca treaba. Unii soferi spun ca rezolva foarte bine cu un spray WD-40, iar efectul este similar.

Cheie masina incalzita

Daca nu ai niciun spray la indemana, te poti folosi de o bricheta sau un chibrit, pentru a incalzi cheia masinii.

Nu trebuie ca metalul sa se inroseasca, doar sa fie cald pentru a dezgheta incuietoarea. Totodata, ai grija sa nu dai foc cheii, vorbim doar despre partea metalica ce deschide usa!

Dezghetare incuietoare masina. Te poti folosi si de caldura respiratiei pentru a dezgheta incuietoarea. Bineinteles, o sa dureze ceva si iti recomandam sa faci acest lucru numai dupa ce ai epuizat solutiile de mai sus. Va fi nevoie sa faci acest lucru de mai multe ori, insa intr-un final o sa reusesti.

Solutie dezghetare usa masina

Daca usa masinii a inghetat si s-a lipit de chedere, te sfatuim sa nu tragi cu putere. Poti rupe manerul de la portiera sau o bucata din cheder si nu credem ca vrei sa faci acest lucru.

Incearca sa pulverizezi alcool cu o concetratie de peste 60% in partea de sus a portierei, acolo unde chederul se lipeste de usa. Lasa solutia sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi incearca din nou.

Citeste si: Cum sa previi inghetarea parbrizului de la masina in noptile geroase, pe timp de iarna

Mai mult, incearca sa impingi in usa de cateva ori, pentru ca asa vei sparge gheata care s-a format pe chedere si care tine usa lipita. Aceasta metoda functioneaza, insa trebuie sa ai rabdare!

Sub nicio forma, nu folosi apa fiarta! Poate te va ajuta pe moment, insa apa clocotita poate face mai mult rau, iar in urmatoarea noapte incuietoarea o sa inghete din nou. Aplica metodele de mai sus pentru ca sunt mult mai eficiente.

Share
Published by
andrei