Cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior? Iata care este solutia pentru dezaburirea acestora!
Cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior? Iata care este solutia pentru dezaburirea acestora!

Cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior? Iata care este solutia pentru dezaburirea acestora!


Atunci cand este iarna si ne urcam in masina, prima problema de care ne lovim este aburirea geamurilor pe interior. Iata cum sa scapi de aburirea geamurilor auto si ce trebuie sa faci pentru a rezolva acest lucru.

Cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior? Iata care este solutia pentru dezaburirea acestora! – Cuprins:

De ce se aburesc geamurile la masina?

Aburire geamuri auto
Aburire geamuri auto

Pentru cei ce nu stiu, principalul motiv pentru care geamurile din interiorul unei masini se aburesc, este ca nivelul de umiditate e mult prea mare. Intr-o zi rece, nivelul de umiditate din interiorul unei masini se ridica din cauza zapezii de pe talpa pantofilor, din cauza aerului expirat sau daca ne urcam in masina cu o geaca umeda de la ploaie ori ninsoare.

Toata aceasta umezeala se transforma in condens in momentul cand se loveste de aerul rece de la geamuri, a carui temperatura scade sub un anumit punct, numit punct de roua. Pe scurt, condensul face ca geamurile auto sa se abureasca la interior.

Un alt motiv pentru care geamurile auto se aburesc la interior este ca soferii pornesc sistemul de climatizare al masinii, insa blocheaza accesul aerului din exterior in habitaclu (functia de recirculare a aerului). Drept urmare, toate geamurile masinii se vor aburi. Ce trebuie sa faci este sa deblochezi accesul aerului din exterior in masina, iar geamurile se vor dezaburi imediat.

Cum sa scapi de aburirea geamurilor auto pe interior, care este solutia?

Spuma de ras
Spuma de ras

Prima metoda pe care o poti folosi este spuma de ras, adica aceeasi folosita si in cazul oglinzii din baie. Pe scurt, trebuie sa iei un tub de spuma de ras, pune un pic in palma, iar apoi intinde un strat subtire pe toata suprafata geamului. Bineinteles, vorbim doar de interiorul geamului, nu face acest lucru la exterior.

Dupa ce ai intins spuma de ras pe geamul interior al masinii, ia un prosop de hartie curat si sterge foarte bine pana nu mai ramane nimic. Ai sa ramai uimit de rezultat si ai sa vezi ca solutia va tine timp de cateva saptamani.

Pasta de dinti
Pasta de dinti

O alta metoda extrem de folositoare este folosirea unei paste de dinti. Aplicati in acelasi mod in care ati folosit si spuma de ras, adica un strat subtire, dupa care stergeti foarte bine folosind un prosop de hartie curat. Pasta de dinti functioneaza foarte bine!

Cum sa previi aburirea geamurilor la masina

Dezaburire geamuri
Dezaburire geamuri

Cel mai important lucru este de a preveni aburirea geamurilor la masina, iar in acest fel te asiguri ca nu o sa mai ai aceasta problema pe viitor. Iata ce trebuie sa faci.

In primul rand, asigura-te ca masina ta este curata la interior, arunca orice mizerie, nu lasa umbrela sau o geaca uda, nu lasa niciun pahar plin cu apa sau cafea. Mai mult, asigura-te ca presurile masinii sau tapiteria nu este uda.

Daca nivelul de umiditate din interiorul masinii este mare, poti folosi acei saculeti cu gel de siliciu, adica un dezumidificator. Pune saculetii prin interiorul masinii, pentru a te asigura ca toata umezeala este absorbita.

De asemenea, poti folosi bobite de silicat pentru litiera pisicii, pe care le pui intr-un ciorap curat. Acele bobite te vor ajuta si vor absoarbe umezeala din masina.

Daca te urci in masina iar afara ploua sau ninge, incearca sa scuturi incaltarile sau geaca foarte bine. Si umbrela trebuie scuturata foarte bine, in cazul in care o pui in habitaclu.

Afla si cum sa-ti pregatesti masina pentru iarna: 10 lucruri pe care sa le ai in vedere!